Geist



host - 91.178 (?)
23.3.2017 20:28

Jen jiný název pro průtahový destilát.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 91.178 (?), 5.3.2017 10:26, zobrazeno: 4675x

Dostal jsem Trnkový geist.Proto že jsem se z podobným názvem nesetkal zajímal jsem se o co jde.
Je to výluh z ovoce v silném alkoholu a následně znovu vypáleném.
Dělal někdo něco podobného v domácích podmínkách?A z jakým výsledkem?

   
host - 19.119 (?), 7.3.2017 11:29

Jedná se o metodu používanou u „materiálu“ který je buď finančně náročnější, nebo hůře dostupný, u nás např. lesní plody  (v Alpských zemích je to např. hořec-enzian či všedobr horský …).
Když by se z tohoto materiálu dělal klasický kvas, bylo by potřeba tohoto materiálu podstatně více, než když jej macerujete v alkoholu a následně předestilujete …
Já tohoto postupu používám u zpracování lesních plodů - malin a ostružin, někdy i u višní, mám-li jich jen malé množství. A je to i ekonomicky výhodnější, použijete-li „svůj čistý alkohol“ …

      
host - 91.178 (?), 23.3.2017 20:28

Jen jiný název pro průtahový destilát.

         
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 51.5 (?), 25.3.2017 8:36

Na youtube v polovičke videa je to tam spomenuté.

Ovocný lihovar Stylebohemi

            
host - 28.168 (?), 11.7.2017 18:17

Já jako průtahový destilát vyrábím esenci Ginu -to je jeden ze způsobů jeho výroby. Mám vlastní recept i technologii (nechtěje to prosím, prosím ode mne vědět. Je to jenom pro mojí rodinu). Dávám tu esenci v množství tak 3% do 40 - 42 % roztoku EtOH (vodka!). S Tonicem to nemá konkurenci. Nikdo by nevěřil, co toho dovedou hosté vypít.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky9:52
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika