|
Umístění palírny, 15.1.2019 Ještě detail, zpřesnění, to muzeum sice oatří pod Uherské Hradičtě, ale je ve Vlčnově!!
Tož hezký den a přijďte se sem podívat... třeba pro inspiraci. |
 |
Umístění palírny, 15.1.2019 K Vašemu dotazu: narazil jsem na to při darování nejmenší funkční pálenice Slováckému muzeu - muzeu lidových pálenic v Uherském Hradišti. A samotné foto našel na stránkách výrobce té minipálenice.
V záložce Víte že... je tam i k tomu zajímavé... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Umístění palírny, 15.1.2019  No a zde pro změnu něco od nás, krátce po vzniku republiky.
Hezký den |
 |
Délka prokvašení kdoulového kvasu, 13.1.2019 No asi „kdouláci“, na tento veb vloni nechodili, a nebo již zpychli a o rady se nedělí … Není nad vlastní zkušenosti, ono na tom zase není moc co zkazit. Hezký den a destilát si užijte. |
 |
Destilovať v medi, alebo antikore, 9.1.2019 Zčernalá (zoxydovaná) měď se čistí buď mechanicky nebo za horka vodíkem…
za horka vodíkem … ano to je určitě ten „nejpoužívanější způsob při čištění pěstitelských pálenic“ u nás …;-) … s ostatním nemám problém!!
Hezký den...
|
 |
Test na metanol, 8.1.2019 Tak nevím - EMPA s.r.o., Československé armády 3, Příbram. Služeby a poradenství v oblasti přímého prodeje, telemarketingu a zpracování zákaznických dat.
Jedno písmenko a jsme úplně jinde. Na původně uvedené adrese sídlí fi EMPLA AG., které... celý příspěvek > |
 |
Automaticka palirna ovoce, 8.1.2019 Vážený,
v minulém rece zde bylo založeno na toto téma "Automatická pálenice" s obrázke úplně stejného přístroje vlákno: Koupě automatické pálenice. Tam se to všechno probíralo. Zkuste si to pročíst, je zbytečné to přepisovat!!
Tož mnoho... celý příspěvek > |
 |
Slivovice vs. calvados, 1.1.2019 No asi se to fi Jelínek stále vyplatí... z jejich stránek usuzuji, že jsou na ni dokonce hrdi! No jejich výrobky jsou... jen lepší "lihoviny" na našem trhu. Já je osobně nemusím, mám dostatek vlastních produktů... |
 |
Cukr nebo med?, 1.1.2019 Dobrý den pane Vysloužile...
Patrně jste, Stando, v mládí nepil vlastnoruční rybízák, jabčák a podobná dezertní vína. Ty síru nikdy neviděly, přesto ta rána byla hodně bolavá.
No to se mi stávalo, jen když se kounzumovala "mladá vína", bez... celý příspěvek > |
 |
Švestkový kvas - bílá plíseň, 23.12.2018 Dobrý den,
No pane Šlosare, jak je vidět jste na pana Rafaela přímo vysazený … již podle ev.čísla jste mohl poznat, že to bylo od jiného přispěvovatele … bohužel můj názor z příspěvku nezměníte (na to jsem se setkal s příliš mnoha účastníky... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zapach dymu, 23.12.2018 No to víte, každý se musí s tím svým "aparátem" napřed naučit pracovat. To se většinou, za jednu sezonu, nestane. Chce to cvik a trpělivost.
Co se týče již hotového výrobku, většina úprav a náprav např. karborafinem, sice pach pohltí, ale i... celý příspěvek > |
 |
Švestkový kvas - bílá plíseň, 20.12.2018 Mnozí čtenáři si budou myslet...
Pane Šlosare, já nemám tu nutnost a ani si nemyslím, že by se musely "vyměňovat" vlastní výtvory. A soustavně někoho "vyzývat" ať se "poměří" i když ten druhý nechce... u Vás stará obehraná písnička (nebo... celý příspěvek > |
 |
Švestkový kvas - bílá plíseň, 18.12.2018 Dobrý den, nerad se vměšiji do vaší "plodné diskuse"...
Já z příspěvku pana Rafaela nepoznal, že by tento způsob přímo doporučoval, jen uvedl, co se "v průběhu věků" taky v literatuře doporučovalo (a to myslím ještě i v 70-sátých letech!! V té... celý příspěvek > |
 |
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?, 14.12.2018  Vážení - další informace...
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Benešově získal destilační přístroj v rámci přestupkového řízení. Zařízení bylo převedeno do sbírky Muzea Podblanicka ve Vlašimi, které o přístroj projevilo... celý příspěvek > |
 |
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?, 4.12.2018 Pro 148.6(?) 4.12.2018 12.58
Používá se vysokoprocentní vinný destilát, s přídavkem mandlové esence (údajně vyrobené z Hustopečských mandlí) a jako sladidlo vinný mošt a voda k naředění na 38%.
Složení z malé viněty vzadu na lahvi : vinný... celý příspěvek > |
 |