"Nevi nekdo jak vyrobit mandlovou "slivovici" co pridat treba do jablkovice aby chutnala po mandlích? Diky!"
Normálně bych se tomu jen zasmál, protože ten dotaz je v podstatě stejný, jako kdybych se ptal: "A co mám přidat do jablkovice, aby chutnala po hruškách?"
Jenže, slivovici s příchutí a se slabým aroma po mandlích jsem měl možnost ochutnat, tak se tomu nesměju. Pocházela prý z břeclavska. Nebyla sice špatná, přesto mě ta mandlová příchuť ve slivovici připadla nevhodná - jako že do slivovice nepatří. A protože ta slivovice byla naprosto čirá, usuzuji, že mandle prodělaly destilaci, tzn. že byly již v kvasu nebo v lutru, případně se mohlo jednat o průtahový destilát.
Doporučil bych raději výrobky Aromky Brno a připravit z jablkovice domácí mandlový likér nebo přímo zakoupení mandlového likéru.