|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Aku Slivku?, 11:56 S tou Katinkou se to píše a bude to asi pravda, ovšem kdo pamatuje pana Vinšálka, tak ten se na Katinku přemluvit nedal. Používal Herman i do těsta a byl s ním spokojen. Pak je tady ještě ta Franzi, což může být taky dobrý typ. Měli jí minulý rok i... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 1:00 Mám ještě FM3 na Gf-677 a ta ještě nerozkvetla. Z těch žlutomasých broskvoní s miskovitými květy rozkvétá FM3 mezi posledními, třeba jako Suncrest. PP, pokud by tohle byly poslední mrazy, tak jste vyhrál. A to i kdyby jste měl meruňky. |  |
|  | Aku Slivku?, 0:36 Já jsem měl s Haromou velké trápení. Druhým až třetím rokem po výsadbě mně zašly tři stromky. Naštěstí jsem si jí narouboval do Topgigantu a roub se pěkně rozrůstá a rouby z něho jsem narouboval ještě na víc míst. Pár plodů jsem před koncem stromků... celý příspěvek > |  | Aku Slivku?, 4.4.2025 S tou Katinkou sice pohořel pan Vysloužil, protože mu zřejmě šarka likviduje i některé odolnější odrůdy, ale u mě šarkou netrpí. Pokud plody necháte pořádně vyzrát (já nejčastěji sbírám až ty na zem spadlé), tak je chuť opravdu velmi dobrá, až tak že... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 4.4.2025  Pane JA, zelené budou listové, nikoliv květní, nedávno tento rébus vyřešil u někoho jiného pan Walter. U mě jedna FM3 rozkvétá a druhá už kvete (falešná Diana).Miloši, to máš fakt parádní lokalitu, nevím, jestli na pěstování, ale pro žití... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období, 4.4.2025 Nevím, jak u vás, ale ještě včera byla pro neděli ráno předpověď na nejnižší teplotu pro PCE 0°C dnes tam bylo nejdřív -2°C a už tam je -3°C. Lepší by to bylo v opačném sledu. Ty odkvetlé meruňky mají smůlu. |  | Broskvoně 2025, 4.4.2025  Na Křivoklátsku musí být nádherně, Miloši. Pokud bydlíš u té silnice na Líšnou, tak to ukazuje nějakých 425 metrů nad mořem. Ten potok nikdy nevysychá? V příštích dnech bude vyšší nadmořská výška výhodou, kvůli pozdějšímu rozkvétání. Jenomže, když se... celý příspěvek > |  | Aku Slivku?, 4.4.2025 Mimo Topfirstu nemůžu napsat nic špatného ani o Hermanu, Ruth Gerstetter, Juně, Čačanské rané, Katince, Černošické. Ta nakonec bude možná lepší než Ersingerská. Největší "bomba" je ta Eliášova. Ta strčí do kapsy všechny tyto odrůdy, stejně jako... celý příspěvek > |  | Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 4.4.2025  Zdravím, Davide. Čemu vděčíme za tu čest? V jaké fázi máš kvetení u těch známějších odrůd? Nebylo by špatné, kdybys napsal něco o tom, co máš nové, ale hlavně vyzkoušené. Jaké odrůdy se ti osvědčily u meruněk, broskvoní a švestek. Díky. |  | Aku Slivku?, 3.4.2025 Pane Waltere, v atlase se uvádí, že "Frühzwetsche von Černošice" je pološvestka, i když možná hůře odlučitelná pecka od dužniny a její konzistence připomíná slívu. Moc se na plody těším. Roub pěkně roste a je obalený květními pupeny. Zřejmě bude... celý příspěvek > |  |
|  | Broskvoně 2025, 3.4.2025  A kde máš ty broskvoně vysazené, Miloši K? V které oblasti? |  | Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 3.4.2025  Úplně stačlo -2,6°C a bylo po meruňkách, Miloši. Myslím, že kdyby ten slabý mráz dorazil v nějakém ranějším stádiu vývoje plodů, tak by tolik škody nenadělal. Pro mě tedy nová zkušenost, že takto velké plody jsou ještě choulostivější, místo... celý příspěvek > |  | Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 3.4.2025  Když zreznou, tak zreznou, co se dá dělat. Prozatím jsou ještě pěkné. VP tady už "jede" naplno, Tomáši. Přece jen to je u vás trochu opožděné. V příštích dnech to přijde vhod. |  | Aku Slivku?, 3.4.2025 Dozrávání Toptaste se tady už kdysi řešilo. Někomu dozrává v srpnu a někomu v září. Divné je, že někomu dozrává v září i v teplé Podunajské nížině. "Baculaté" plody jsou těžko zaměnitelné. Tvarově jsou podobnější spíše Valoru než Domácí švestce... celý příspěvek > |  | Aku Slivku?, 2.4.2025 Královna Viktorie ani Tipala nejsou žádná "hitparáda". U Královny Viktorie vycházím z toho, co o ní napasal pan Walter, který by si jí znovu už nepořizoval. Tipale dost podstatně chybí vyšší cukernatost. Jinak má na žlutou švestku docela výraznou... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|