Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak spálit mokré větve v tomto počasí, 21.12.2015
...miza proudici ven herbicid "nepusti" do korenu a efekt bude minimalni. Ono to tak úplně není. V cévním systému rostliny proudí tekutiny všemi směry, i když jistě - zejména po vytvoření listů  - tok vzhůru díky transpiraci... celý příspěvek >
Založení švestkového sadu - vhodné odrůdy pro destilaci?, 16.12.2015
Není pochyb, že v tuto dobu sázet stromky lze. A stejně tak nepochybuji, že oslovíte-li školkaře či prodejce, že chcete zakoupit větší množství kusů stromků, tak Vám nejspíš vyhoví, i když prodej ukončil. Ale má to vůbec smysl?  Kopat jámy,... celý příspěvek >
Honzo, klidně sdělte své zkušenosti Milanovi tady na fóru. Nepochybně budou zajímat i další pěstitele.
Roubování, 16.12.2015
Já to tedy nevím. Ty teploty během roubování jsem neměřil, samozřejmě v desetistupňovém mrazu asi štěpovat nebudu. Ale jestli měly vždy rouby teplotu víc než 8 stupňů, to nevím, mám je zapíchnuté venku v zemi a tam v únoru tolik stupňů nebývá. Je... celý příspěvek >
Nu, co se týče Lipnické, doporučoval bych spíš odrůdy, se kterými mám nějakou zkušenost. Místo, odkud odrůda pochází, nemá s jejími vlastnostmi - odolností - nic společného. Takové jablko Matčino je velmi vhodné na vysočinu a přitom pochází z... celý příspěvek >
Roubování, 16.12.2015
Je to pravda. Překvapilo mě, že rouby naštěpované v únoru přežily i následné velmi silné mrazy a na jaře v pohodě vyrašily.     Na druhé straně je otázka, zda lednový termín roubování je optimální nebo prostě "taky možný". V tu dobu... celý příspěvek >
Roubování, 16.12.2015
Višně jsou obbvykle štěpované na plané třešni, to je v pořádku. Já květní pupeny nevylamuji. Po ujmutí roubu kvítky obvykle upadnou samy. Pokud budete jako rouby používat letorosty třešní z povrchu koruny rostoucí kolmo vzhůru, ty vesměs květní... celý příspěvek >
Založení švestkového sadu - vhodné odrůdy pro destilaci?, 15.12.2015
Neviděl bych to tak beznadějně. Slivoně jsou poměrně přizpůsobivé a švestky k vypálení pitelné slivovice lze vypěstovat i na vysočině. Jistě, výtěžností a aromatem se asi těžko vyrovná nejlepším pálenkám ze Slovácka, Znojemska či Horňácka, ale to... celý příspěvek >
A až Z o uzení, 15.12.2015
Postup to jistě není špatný. Přesto si nejsem jistý, zda se za 4 dny ty bůčky spolehlivě prosolí v celém průřezu.     Tak, jak jste to napsal jako ponda, to mi přijde lepší. Teplota 4 stupně a 2 týdny v láku. U nízkých žeber samozřejmě... celý příspěvek >
Trnkovica (trnka obecna), 15.12.2015
Obalením sudu strečovou folií se zbavíte možnosti jakkoli kvas kontrolovat (pomíjím diskutabiliní míchání kvasu). Což o to, u švestek to není až tak nutné, těm se obvykle nic nestane. U nich je spíš problém s přisypáváním. Ne vždy lze naplnit velký... celý příspěvek >
Roubování, 15.12.2015
Přeroubování plané třešně je malá štěpovací maturita. Technicky se to od jabloní příliš neliší, ale výsledky bývají obvykle o dost horší. Chce to dodržet jistá pravidla: 1. Rouby odebírat v prosinci - to jste udělala 2. Musejí být co nejsilnější... celý příspěvek >
Freya, 15.12.2015
Ze které stanice? Z Německa?
Uzení ryb, 8.12.2015
Tento postup je určitě dobrý, ale jistě ne jediný možný. Ryba se dá nasolit i nasucho a kratší dobu. Někdy je to nutnost, protože pořízení (chycení) ryby, její vyuzení a konzumace je často třeba stihnout během jediného víkendu.
Jak odstranit housenky na slivoních?, 1.12.2015
Možná by bylo dobré - dřív než začneme radit -  si ujasnit, o jaký hmyzí druh se jedná. Nejsemm odborník, ale ani úplný entomologický analfabet. Housenky jsou larvální stadium (obvykle) motýlů. Že by přezimovaly, navíc v korunách stromů bez... celý příspěvek >
Střih při výsadbě švestek, 1.12.2015
Zásadně stříhat až na jaře. Jistě, doporučuje se stříhat na jaře. Švestky obzvlášť. Ale co si budeme povídat. Koupíme-li stromek nějaké nové vzácnější odrůdy, je těch silných letorostů věru škoda - ostříháme je hned a v prosinci rozdáme kamarádům... celý příspěvek >
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika