Tento postup je určitě dobrý, ale jistě ne jediný možný. Ryba se dá nasolit i nasucho a kratší dobu. Někdy je to nutnost, protože pořízení (chycení) ryby, její vyuzení a konzumace je často třeba stihnout během jediného víkendu.
Mám dotaz nemám zkušenosti s uzením ryb a chtěl bych si vyudit třeba nějakého kapříka nebo tak. mohl by mi někdo poradit jak dlouho a při jaké teplotě zhruba udit cca 2kg rybu. děkuji předem za odpovědi.
Uzení ryb je poměrně snadné. Stačí naložení půl až jeden den, vyuzení je rychlé. Doporučuji zkusit nejprve na makrelách - jsou levné a výsledek je téměř zaručen. Teplotu a čas je vhodné si vyzkoušet pro konkrétní udírnu. Časy se pohybují podle teploty kouře (60-80st) od jedné do několika málo hodin. Uzení ryb dlouhou dobu studeným kouřem jsem nezkoušel.
nadělt z kapra podkovy a naložit na 2 dny do slaného nálevu na jeden litr vody 6 deka soli sul ve vodě rozpustit.dělám to už moc let vyskoušené dobrou chut
Tento postup je určitě dobrý, ale jistě ne jediný možný. Ryba se dá nasolit i nasucho a kratší dobu. Někdy je to nutnost, protože pořízení (chycení) ryby, její vyuzení a konzumace je často třeba stihnout během jediného víkendu.