Uzení ryb



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?)
10.5.2012 21:30

Uzení ryb je poměrně snadné. Stačí naložení půl až jeden den, vyuzení je rychlé. Doporučuji zkusit nejprve na makrelách - jsou levné a výsledek je téměř zaručen. Teplotu a čas je vhodné si vyzkoušet pro konkrétní udírnu. Časy se pohybují podle teploty kouře (60-80st) od jedné do několika málo hodin. Uzení ryb dlouhou dobu studeným kouřem jsem nezkoušel.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 53.53 (?), 10.5.2012 21:08, zobrazeno: 40511x

Mám dotaz nemám zkušenosti s uzením ryb a chtěl bych si vyudit třeba nějakého kapříka nebo tak. mohl by mi někdo poradit jak dlouho a při jaké teplotě zhruba udit cca 2kg rybu. děkuji předem za odpovědi.

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 10.5.2012 21:30

Uzení ryb je poměrně snadné. Stačí naložení půl až jeden den, vyuzení je rychlé. Doporučuji zkusit nejprve na makrelách - jsou levné a výsledek je téměř zaručen. Teplotu a čas je vhodné si vyzkoušet pro konkrétní udírnu. Časy se pohybují podle teploty kouře (60-80st) od jedné do několika málo hodin. Uzení ryb dlouhou dobu studeným kouřem jsem nezkoušel.

      
host - 26.74 (?), 10.11.2012 17:19

Zkoušel někdo udit ryby v komíně?Mam v domě nepoužívaný komín, ve kterém tata udil maso ze zabíjaček.Je dole rozšířen a topí se pod masem.

         
host - 147.174 (?), 17.1.2013 17:30

Když to šlo tátovi, proč by to nešlo tobě?Hlavně dej pozor, aby to neshořelo. Topit rovnou pod masem je riskantní.

      
host - 46.9 (?), 8.2.2013 10:31

Milošu, Mlhošu... a kde je návod na naložení...???-

na tom " snad"... také záleží??...jaro

   
host - 38.5 (?), 8.12.2015 15:46

nadělt z kapra podkovy a naložit na 2 dny do slaného nálevu na jeden litr vody 6 deka soli sul ve vodě rozpustit.dělám to už moc let vyskoušené dobrou chut

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 8.12.2015 18:30

Tento postup je určitě dobrý, ale jistě ne jediný možný. Ryba se dá nasolit i nasucho a kratší dobu. Někdy je to nutnost, protože pořízení (chycení) ryby, její vyuzení a konzumace je často třeba stihnout během jediného víkendu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika