|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Fólie versus mulč, 3.1.2018 Zalévám přes kartony (nasáklé vodu propouští)
Před položením kartonů do nich nadělám nožem díry - právě kvůli zalévání. | | Fólie versus mulč, 3.1.2018 Drenážní závlahovou trubku můžete dát pouze v době výsadby do výsadbové jámy a pokud dojde k jejímu zanešení, ucpání hlodavci či zarostlými kořeny, tak ji nic neopraví.
Drenážní trubky skutečně instaluji při výsadbě. Ale těch prvních 50 trubek... celý příspěvek > | |
| | Novinky roka, 2.1.2018 Kde jsou ty časy, kdy odrůd bylo pár desítek, každá chutnala jinak a když člověk sehnal Zvonkové, Čistecké nebo Breuhahna, získal úplně jinou chuťovou kvalitu.
Generování nových odrůd nabralo takové tempo a uniformita tvaru a... celý příspěvek > | | Jaký nůž na roubování?, 27.12.2017 Na bylinné roubování (např. angreštů) se používaly vlastně jenom žiletky, nožem to skoro nešlo. Ten ulamovák je v podstatě silnější žiletka s rukojetí, s ním jde dělat klasické i to bylinné roubování. | | Nedohořelý popel se nerozlozi?, 27.12.2017 Dal bych to do kompostu, kde to teprve žížaly zpracují na onen výživný substrát,...
Myslíte, že žížaly zpracují dřevěné uhlí? | | Dřevěná udírna - stavba svépomocí, 20.12.2017 Udírna z čistého suchého dřeva je pro maso bezpečná od začátku. Jediné nebezpečí (pro zdraví i chuť masa) představuje kouř. | | Forkertův způsob očkování - čipování - "chip budding" Jaro?, 19.12.2017 Lidé asi přehlceni nejsou, ale myslím si, že forkertem na jaře neočkují všichnio, co mají se štěpováním zkušenosti. Já to nezkoušel, na jaře prakticky jen roubuju. V podstatě pouze 3 způsoby Anglickou kopulací, sedélkem (výjimečně) a za kůru.... celý příspěvek > | | Jak naložit maso na uzení, 19.12.2017 Kilový kus masa se za 4 dny neprosolí - ani pragandou. | | Gisela 5, 12.12.2017 Ano. | | Gisela 5, 12.12.2017 Mezištěpování brzdící vložkou Morely pozdní se provádělo u třešní. Ale jen do doby než byly nalezeny slaběrostoucí podnože.
Před mnoha lety jsem náhodně zkusil přeroubovat višeň bujněrostoucím Burlatem. Stromek vypadal blbě - višňový... celý příspěvek > | |
| | Chopin, 8.12.2017 Uvádí se, že je vhodná pro diabetiky. To nemám vyzkoušeno.
Ono to úplně vyzkoušet nejde. Podle mě je údaj "vhodné pro diabetiky" jen eufemizmem, že jablko je málo sladké. Že by někdo sehnal reprezentativní vzorek diabetiků, nechal je sníst... celý příspěvek > | | Prostokořené stromky - zima, 8.12.2017 Mnoho z nás chce mít broskve tam, kde teplomilné broskvoně nepatří. Já jsem jedním z nich. Sázíval jsem je před 40 lety na podzim, některé se ujmuly, jiné ne. Možná zmrzly, možná uschly, možná byly špatné kořeny, něco je sežralo, nevím. Každopádně... celý příspěvek > | | Melodie na M9, 5.12.2017 234.33: Když oslovujete na veřejném fóru jednotlivce, trochu tím bráníte ostatním, aby se k tématu vyjádřili - nejspíš jste zvědav pouze na názor osloveného.
Já to přesto zkusím. Není pravda, že ovoce na slabé podnoži dozrává na stromě... celý příspěvek > | | Zdá se vám Zahrádkář svým obsahem vyvážený?, 29.11.2017 Vďaka za ponuku, ale ja som len obyčajný hobík - amatér, nemám žiadne systematické ovocinárske vedomosti a svoju pestovateľskú činnosť vykonávam do značnej miery intuitívne.
Ano, a právě příspěvky takovýchto vzdělaných amatérů časopisu chybí... celý příspěvek > | | Jak naložit maso na uzení, 28.11.2017 Je to známé a často popisované solení nasucho. Používá se nejčastěji při uzení slaniny nebo bůčku. Nevím tedy, k čemu je tam ten citrón. U velkých libových kusů bych se bál, že po 7 dnech zůstanou uprostřed šedivé.
Uzení 24 hodin na 60... celý příspěvek > | |
|
|
|
|