|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Nízká alkalita ale zároveň vysoké pH, 27.6.2012 To se Vám zdá správně, logiku to nemá - při zvyšování alkality pH zákonitě stoupá a naopak, při nízké alkalitě / vysoká kyselost- acidita / = pH nízké. Nelze tedy nikdy zvyšovat alkalitu a tím snižovat pH. J | | Bio hnojiva, 26.6.2012 Koňský, kravský, králičí hnůj, slepičince, močůvka jsou stoprocentně přírodní a rostlinám prospěšné produkty (kdo by to řekl?). Žádný podfuk, žádná chemie, žádné éčka, perfektní výsledky. Zato tekutina s názvem ekobiohnojivo ve flašce na mě působí... celý příspěvek > | |
| | Zkusenosti se zakladanim mensiho sadu, 25.6.2012 Myslím, jste to popsal logicky a správně. Platí to ale víceméně pro stromky, které si vypěstujete sám. Kvalitní výpěstky ze školky by měly mít silný kmínek a dobře založenou korunku, takže ponechávat "sílící" výhony na kmínku není zapotřebí. Navíc... celý příspěvek > | | Řez Hanity, 25.6.2012 Většinou tak 3 roky po výsadbě provádím u švestek jen výchovný řez na jaře, tak dlouhé přírůstky mé slivoně nemívají. Máte-li výhony dlouhé půl metru a více, nevidím problém zakrátit je letním řezem za vegetace. Podpoří se tím rozvětvení a snad i... celý příspěvek > | | Identifikacia skodcu, 25.6.2012 Myslím, že je to buďto roztoč - hálčivec višňový Aculus fockeui nebo viroza Prune dwarf virus. | | Identifikacia skodcu, 22.6.2012 Puklici se to trochu podobá.
| | Svestka neroste, 20.6.2012 Králičí hnůj = výkaly, moč, sláma a seno, rozkladem se zahřívá a může pálit kořeny jako všechny hnoje. Lída má pravdu. Je lepší počkat až se hnůj rozloží a švestka pořádně zakoření než k ní přilívat další slepičí výkaly.... celý příspěvek > | | Jilovity svah pod lesem na sever, 20.6.2012 Já tedy nevím. Mluví se tu o severním svahu, ale podle stínů na fotkách na něj slunce svítí ostošest.
Taky by bylo dobré vzpomenout, kudy teče voda při prudkém lijáku. Možná by se pak hodily nějaké keře bránící splavení půdy. | | Sušené kvasnice, 20.6.2012 Zdravím, Petře, chápu to, že odpověď je směřována spíš zadavateli, neboť jistě víš, že v praxi postupuji stejně jako Ty.
Čerstvými kvasnicemi jsem myslel čerstvé kvasnice (droždí), jak doporučuje Ing. Balaštík.
Sušenými kvasnicemi jsem... celý příspěvek > | | Sušené kvasnice, 19.6.2012 Položil bych si několik otázek.
1. Je vůbec potřeba přidávat kvasnice do kvasu?
2. Proč nepoužít místo sušených kvasnic čerstvé? Jsou levnější a rozkvášejí mnohem rychleji
3. Když už přidávat, není lepší přidat čisté vinné kvasinky nebo... celý příspěvek > | |
| | Gril z 50l expanzomatu, 18.6.2012 Vypadá to pěkně.
Snad roštové dráty z lednice vydrží teplo ze žhavého uhlí a nepokroutí se | | Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 18.6.2012 Taky mi to přijde těžko k uvěření.
Na druhé straně je pravda, že projevy amerického padlí lze z angreštových plodů mechanicky setřít (dá to dost práce), což u většiny jiných houbových chorob (strupovitost, kadeřavost, dírkovitost) nepřipadá... celý příspěvek > | | Otava a Rosana, 18.6.2012 Obě jsou to kvalitní a plodné odrůdy rezistentní vůči strupovitosti. Pár plodů už jsem s flíčky strupovitosti při silném tlaku choroby měl, ale to nehraje velkou roli. Rosana má o něco větší plody, dočervena vybarvené a snese i chladnější... celý příspěvek > | | Staré plody třešní, 14.6.2012 Ptáci projevují především zájem o rané třešně. Pozdní chrupky je zajímají mnohem méně, někdy vůbec. Staré vysokokmeny třešní, pokud zaplodí, jsou kompletně prakticky neočesatelné. Dokonce ani těm, co je sklízejí na třešňovici, se to... celý příspěvek > | | Sezrane listy od brouka - poznavacka + reseni, 14.6.2012 Ale na tom obrázku, pokud mě zrak neklame, je C. laeviuscula nikoli C. quadripunctata. | |
|
|
|
|