Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Na jablkách hmědé tečky a na jabloni mech, 28.8.2012
Strupovitost jabloní. Jako z učebnice.
Růstový stimulátor, 28.8.2012
Hodnotit něco, co jste ani nedržel v ruce vám ale nepřísluší. Já jsem jenom jsem citoval ty absolventy zemědělské školy. A pokud jsem něco hodnotil, tak způsob propagace tohoto přípravku.    Nechci z nikoho dělat podvodníky, třebaže o... celý příspěvek >
TopTaste?, 28.8.2012
Napadá mě jediné. Že soudruzi z NSR někde udělali chybu při zasílání roubů do Fytosu. Nezbývá, než si vyptat roub od "odlučitelného" pěstitele, přištěpovat jej na svůj stromek a plody porovnat. 
Dmácí uzený sýr, 28.8.2012
Silon se k sýru nepřipéká tím, že se škvaří (ten silon), nýbrž tím, že se rozehřátý sýr vpije do tkaniny. Toto riziko je stejné i u bavlněné látky. V teplotě, při níž by se silon škvařil, by sýr dávno vytekl nebo shořel.    Problém při... celý příspěvek >
Na jablkách hmědé tečky a na jabloni mech, 27.8.2012
Mech ani lišejník na jabloních řešit nemusíte, ten nijak neškodí. Jablka s hnědými tečkami by bylo dobré vyfotit. Může se jednat o odrůdovou vlastnost, fyziologickou chorobu, houbové onemocnění i škůdce.
Peckoviny - řez, 27.8.2012
Ano, ovocné stromy, včetně peckovin, lze řezat v létě, v srpnu, ale já přemýšlím, jaké to má výhody. Diskutuje se o pozdně letním řezu jádrovin s redukcí nadbytečných plodů pro lepší velikost, vyzrání, oslunění ponechaných polodů.... celý příspěvek >
Peckoviny - řez, 27.8.2012
Jak to dělám já: Broskvoně: v květu nebo raději po něm Třešně: neřežu vůbec,  po sklizni jen při potřebě zmenšení koruny Meruňky: v květu a v červnu Šittův řez Švestky: v květu Po sklizni řežu jen rybíz, angrešt a maliny. Nutnost... celý příspěvek >
Hnědý povlak na kvasu, 27.8.2012
Myslím, že není třeba se znepokojovat. Mirabelky jednoduše kvasí. Zkvašenou mirabelkuý od shnilé okem v sudu nerozpoznáte. Ostatně i hnití je v podstatě kvašení - za aerobních podmínek ovšem nejen alkoholové,  Horší je, pokud na plodech v sudu... celý příspěvek >
Co je to za slivon?, 17.8.2012
Wangheimovu bych určitě netipoval, i když ji samozřejmě neznám ze všech lokalit. Jednak je bez špičky, jak píše M., dále dužina není tak zlatožlutá, nýbrž zelenožlutá a plody jsou téměř bez ojínění. Aspoň u nás.
Co je to za slivon?, 17.8.2012
Pěkné, názorné a instruktivní! Myslím ale, že velkou roli u velikosti a tvaru plodů slivoní hrají pěstitelské podmínky. U nás plody stejných odrůd jsou méně baňaté a více protáhlé. Třeba Valjevka má výrazně tvar kapky až žárovky
Druh meruňky, 16.8.2012
Bergeron sice není žádná novinka, ale jedná-li se o velmi starý strom, je to nepravděpodobné. Meruňky jen podle obrázku určit nejde prakticky žádné. Jediným vodítkem je pozdní doba zrání, a to je málo.
Co je to za slivon?, 16.8.2012
Podle mě to spolehlivě poznat nejde. Plody nemají žádný typický a od jiných odrůd odlišný znak, podle kterého by se to dalo přesně určit (jako např. Valjevka). Je to jen hádání. Může to být třeba Č. najbolja. I podle mdlé chuti.
Oullinská renglóda, 16.8.2012
U mě jsou plody Althanovy ryngle o něco větší než Oulinská, ale může to být stanovištěm nebo vyšší plodností (slabší podnoží) Oulinské. Neměřil jsem je, kolem těch 4 cm by to mohlo být. Nevím o tom, že by Oulinská měla rozlišovanou malou a velkou... celý příspěvek >
Kolik cukru má být v kvasu při pálení, 15.8.2012
To je samopzřejmě otázka, o níž se tady vedly v minulosti krvavé spory. Váš zkušený rádce měl pravdu, že myrobalánový kvas je dost nestabilní - oproti švestkám třeba výrazně. Pravdou je i to, že přídavek cukru stabilitě pomůže. Příčin... celý příspěvek >
Drtička na jablka, 15.8.2012
Nabízel to soukromník někde na netu,  předpokládal jsem, že toto vlákno založil právě on jako skrytou propagaci. Kontakt už ale nemám.
Další diskuze:  231232233234235>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika