Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Letní jablka dozrávají, 20.9.2013
Při pohledu na fotky švestek v jiném vlákně mám trochu obavy o věrnost barev. Jablka v bedně vypadají jako Průsvitné, ale v tuto dobu už by mělo být po nich. Červená jablka určitě nejsou Stark Earliest.
Rajka, 20.9.2013
Jak jste spokojeni s velikostí plodů Rajky? U mě jsou trochu malé.
Jahodník a kompost, 20.9.2013
Já to dělám stejně, m.j. i proto, že ve vsi nemáme nádoby na biologický odpad. Kompost používám až po 3 letech, takže rozložené bývá všechno, včetně jahod.a štěpky.
Kudy monilie?, 20.9.2013 Obsahuje fotku
Vždy jsem si myslel, že moniliová hniloba plodů vzniká tak, že do poraněné slupky (např. hmyzem) vnikne patogenní houba, která postihne celý plod. V posledních dnech kvůli vydatným dešťům řada švestek popraskala. Kupodivu obnažená dužina osychá... celý příspěvek >
Něco jako švestka, 20.9.2013
Nevím, jestli Rakušané pod názvem Zwetschke myslí švestku nebo obecně slivoň. Plody na obrázku podle tvaru příliš rysů pravé švestky nevykazují. Podobných žlutoplodých odrůd - většinou kříženců s mirabelkami je i unás na trhu víc (Belamira,... celý příspěvek >
Rezistentní višně v České republice, 20.9.2013
Köröšská višeň mám opravdu skvělé plody. Široké, tmavorudé ma kratších stopkách s dlouhými pastopkami.  Stromy bývají opravdu velké. Kdysi u nás na zahradě rostla, plodnost byla ale malá a ne každoroční. Po stránce kvality plodů ovšem... celý příspěvek >
Oldenburgovo, 18.9.2013
Je to možné, že Vaše poloha této odrůdě více nahrává. Záleží zřejmě na konkrétním místě.  Byl jsem u přítele v Lipovci, tamní oblast byla pro jabloně příznivá pěstoval skvělé Cherry Cox renety. Ani já neošetřuji proti strupovitosti, což byl... celý příspěvek >
Borovice cerna - usycha nebo prirozeny podzimni opad jehlici, 18.9.2013
Taky myslím, že se nemusíte bát, zkuste na podzim pohnojit hořkou solí nebo podzimním hnojivem na jehličnany. J
Skvrny na slivce, 18.9.2013
Možná jsou kraje, kde vlnovník působí na slivoních rozsáhlé škody. Já s ním žiju na zahradě už několik desetiletí bez jakýchkoli zásahů a nepřipadne mi, že by zdravotní stav stromů, potažmo úrodu, nějak ovlivnil.  Jsou choroby a... celý příspěvek >
Oldenburgovo, 18.9.2013
Já nevím, pane Jiří, ale nádherně vonící sladké kořenité plody Oldengurgova, to je opravdu zvláštní. Ta odrůda byla skutečně kdysi velmi rozšířená, zejména pro mimořádnou a pravidelnou plodnost.  Dnes ji ale prakticky nikdo nepěstuje. Důvodem,... celý příspěvek >
Podnože do horších půd, 17.9.2013
Záleží samozřejmě na poloze a půdě. Já mám čtvrt a polokmeny na semenáčích, zákrsky na A2 a M11, zkouším MM106. Slabší podnože zastavují růst, namrzají, trpí rakovinou, jsou vyhledávány hryzci.
Sviluška - neviditelná pohroma, 17.9.2013
Nemohou být příčinou odumírání obou stromů rakovinné rány nad kořenovým krčkem?
Jde o rakytníkového samce a samici, nebo ne?, 16.9.2013
Na pravé fotce je zřejmě letorost bez květních pupenů. Těžko na něm poznat, o co jde.. Na prostřední fotce bych si tipnul spíš na samici. Umístění pupenů se u obou pohlaví dost liší, samčí rostliny jich mají velké trsy, samice menší.
Biesterfeldská reneta, 16.9.2013
Z odrůd sklízených v tuto dobu mi přijde jedna z nejchutnějších. Brzy ji zřejmě vystřídá Desert, to je ale jiný pěstitelský typ. O historii Biesterfeldské toho o ní a jejich rodičích mnoho nevím, podle růstu, velikosti plodů a listů to bude... celý příspěvek >
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 16.9.2013
Odrůda Wiliamsova (a její červená mutace) u nás do špičkové chuti dozraje jen v teplých letech a i tehdy se těžko srovnává s ovocem z lepších poloh. Hledám proto odrůdy s podobnou chutí, vůní a dobou zrání. Zatím se mi jeví nadějně polská Margarita a... celý příspěvek >
Další diskuze:  176177178179180>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika