Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vinohradnicke broskvone, 11.11.2013
Tzv. "vinohradnické broskvoně" rostou ve vinohradech, tedy polohách pro broskve velmi příznivých (když už tam jde i to víno).  Produkovat v takové lokalitě drobné zelené chlupaté plody mi přijde jako mrhání místem.
Durancie vysokokmen, 11.11.2013
Podle mě snad ani jiný tvar krom vysoko a polokmenu u durancie nemá smysl pěstovat. Vřeteno či zákrsek durancie jsem zatím u nikoho neviděl.
Sušení jablek, 11.11.2013
Nechci mluvit hospodyním do jejich postupů, ale připadá mi trochu nelogické sušit nasolenou zeleninu a jablka prosypávaná cukrem a skořicí. 1.  Sůl, cukr i skořice není třeba konzervovat, máme je k dispozici celý rok a není problém je k... celý příspěvek >
Mlade smreky, 31.10.2013
Soused na chalupě má živý plot ze smrčků- obyčejných z lesa- zastřihává je pravidelně 2x ročně -nyní křovinořezem, nevím jestli to tak dělal od začátku- a musím uznat, že i přesto, že se mi některé živé ploty z obyč. smrků nelíbí, tak on ho má krásný... celý příspěvek >
Jabloň Vanda, 30.10.2013
Vandu určitě rušit nebudu, je to dobrý plnič úrod, snesu na zahradě i mnoho horších odrůd.
(Báječná) Bláhova oranžová reneta, 29.10.2013
Já používám na jabloně jen vápník. Bláhova sice strupovitostí sem tam trpí, ale skutečně málo.
Spojenie 3 tramov, 29.10.2013
Tesařské spoje jsou krásné, pevnostně i vzhledově bezkonkurenční a já jim vždy fandil. Do té doby, než jsem stavěl altán a rozhodl se, coby laik vybavený jen pilkou a dláty, trámy pouze čepovat. Od té doby vím, proč stravitelé pergol (jako na... celý příspěvek >
Jabloň Vanda, 29.10.2013
Každý rok nemusí vyjít odrůda stejně. Cením si na Vandě dobrých vlastností (plodnost, nenáročnost, velikost plodů, rezistence), ale většinou sáhnu po jiném jablku. Myslím, že velkou konkurencí pro tuto odrůdu je její kříženec Lipno, které se... celý příspěvek >
Ktere dřevo vhodne na uzení a grilování?, 28.10.2013
Akátem jsem neudil, poněvadž ho nemám. Ale jasanem udím pravidelně, dubem taky a maso i klobásy chutnají úplně normálně, jako při užití buku, švestky. Mnoho lidí hlásá, že by nikdy neudili dubem, jasanem,  akátem, že maso bude hořké,... celý příspěvek >
Smiřické vzácné, 25.10.2013
Ani starší pomologie jej nepopisují nějak superlativně. To mě právě trochu mate. Jakoby proti odrůdě měli autoři nějaké předsudky. Přitom v těch pomologiích jsou chváleny odrůdy podle mě horší. Možná je to tím, že jablko prokáže své kvality jen v... celý příspěvek >
Smiřické vzácné, 25.10.2013
Smiřické vzácné asi moc vzácné není, stejně jako Bláhův poklad není žádným pokladem.  Ale mezi starými pěstiteli je Smiřické u nás ještě docela oblíbené. Pro lepší skladovatelnost je dobré je více podtrhnout, jinak zvláštním způsobem... celý příspěvek >
Odkôstkovač ovocia, 25.10.2013
Vyrobil jsem obdélníkové síto ze dřeva a pozinkovaného svařovaného pletiva, které pasuje na plastový zednický kalfas. Kvas přes ně jednoduše přeleju. zbytek ještě prohrábnu dřevěnou špachtlí.
Roubování meruněk, 25.10.2013
Na druhé straně školkaři obvykle nepotřebují rouby pro štěpování za kůru..
Rubín, 24.10.2013
Ty praskliny pozoruji sem tam taky. Když nechám popraskané plody déle na stromech, časem praskliny jakoby zaschnou a po sklizni a uskladnění již nehnijí
Topaz, 24.10.2013
Já je mám na semenáči. Je to možná jeden z příčin menších plodů v některých letech. Ne každá odrůda umí udržet velikost i na polokmenech jako Rubín, Bohemia, Aneta a většina triploidů.
Další diskuze:  166167168169170>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika