|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Odrody naších dedov a pradedov, 6.1.2014 zelenina ci ovocie z marketov chutnaju podobne ako tie z usa.
Vidíte a stačí si zajet kousek za hranice - třeba do Itálie, Rakouska či Francie a koupit si tam v obchodě (dokonce stejného řetězce jako u nás) rajče, papriku, broskev, meloun. A... celý příspěvek > | | Jaké odrůdy ovocných stromů?, 6.1.2014 Řeším to naroubováním více odrůd do korunky třešně již odmala. Ty nejskořejší na nižší větve, pozdní výše. Při vší úctě k Rivanům a Karešovým, chuť pozdních chrupek je úplně jiná káva, vrtule nevrtule. | |
| | Odrody naších dedov a pradedov, 6.1.2014 To je právě ono, jedinečná chuť z dětství. Navštívil jsem pár zahrad, a ze starých stromů, z nichž jsem jako dítěi kradl a chutnal ta jedinečná jablka, jsem si vyptal rouby. Až zaplodily, byl jsem překvapen - a zklamán. Ano, existují staré... celý příspěvek > | | Jaké odrůdy ovocných stromů?, 6.1.2014 Váhal bych s výsadbou dvou třešní zrajících ve stejnou dobu (Karešova, Burlat). Jak stromy vyrostou, nesníte úrodu ani z jednoho.. | | Odrody naších dedov a pradedov, 6.1.2014 Co se týče Švýcarského oranžového - v Malé pomologii (Dvořák - Vondráček) z roku 1969 je uvedeno mezi novými perspektivními odrůdami, tedy alespoň u nás to žádná exttra letitá odrůda není. Mám pocit, že si mnohé staré odrůdy trochu... celý příspěvek > | | Sušené švestky, povidla, 6.1.2014 Čeština není dokonalá. Autor chtěl říci:
naplněné skleničky dám - aniž bych je otočil dnem nahoru - do trouby vyhřáté na 80°C... | | Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 6.1.2014 Je to dilema. Není sporu, že ten ideální čas pro předjarní řez ještě nenastal. Ale je taky pravda, že v takovémto počasí jde práce docela od ruky a mnoho jiného na zahradě k práci není, brousit rýče a motyky donekonečna nelze. Vyjdu-li z předpokladu,... celý příspěvek > | | Hoblinkový ocet, 6.1.2014 Bzenecký Vám nechutná? | | Švýcarské oranžové, 6.1.2014 S tím nelze než souhlasit.
Co se týče chuti Strýmek, už se tu o nich vedla sáhodlouhá diskuze. Jisté je, že s Rubínem, Goldenem či Topazem se objektivně srovnat nedá. Ale je taky pravda, že než v dubnu žmoulat moučné či scvrklé... celý příspěvek > | | Švýcarské oranžové, 6.1.2014 Však průměrná chuť neznamená špatné jablko. Ale nejlepšímm kritériem je vlastní sklep, kde vidím, které odrůdy a jak rychle ubývají. Idaredy jsem povětšinou vynášel v červnu ze sklepa všechny. Ale vina není v odrůdě ani v amatérských sadařích, nýbrž... celý příspěvek > | |
| | Hořká pihovitost, 6.1.2014 No vidíte. To je pro listy neškodná koncentrace. Účinnost bude asi taky slabší, ale lepší než nic. | | Jak naložit maso na uzení, 6.1.2014 Já tedy souhlasím s názorem, že slanost masa 2% je na chuť tak akorát. Ostatně přisolit se dá vždycky.(před jídlem, při zavaření, před zamražením).
Taky tu nebereme v úvahu skutečnost, že maso není 100%ní tekutina a že sůl je... celý příspěvek > | | Jak naložit maso na uzení, 3.1.2014 Tomu věřím. Problém je, že chovatelů prasat u nás rapidně ubývá a těch dobrých hospodářů, obávám se, ještě rychleji. | | Jak naložit maso na uzení, 3.1.2014 Mám přesně stejnou zkušebnost jako Martin. Slíbil jsem onehdá vyudit kamarádovi jeho maso ze zabíjačky. K tomu jsem si o týden později naložil druhý hrnec masa vlastního z Makra (když už budu topit v udírně). Po necelých 3 týdnech se můj lák... celý příspěvek > | | Vysočina, 3.1.2014 Nevím, jestli bylo dobře zvoleno jméno odrůdy. Z něj lze usuzovat, že jablko bude odolné, zdravě rostoucí, vhodné do vyšších poloh, možná na úkor chuti. Pěstitelé z příznivějších poloh proto sáhnou k papírově lahodnějším... celý příspěvek > | |
|
|
|
|