Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Odrody naších dedov a pradedov, 6.1.2014
zelenina ci ovocie z marketov chutnaju podobne ako tie z usa. Vidíte a stačí si zajet kousek za hranice - třeba do Itálie, Rakouska či Francie a koupit si tam v obchodě (dokonce stejného řetězce jako u nás) rajče, papriku, broskev, meloun. A... celý příspěvek >
Jaké odrůdy ovocných stromů?, 6.1.2014
Řeším to naroubováním více odrůd do korunky třešně již odmala. Ty nejskořejší na nižší větve, pozdní výše. Při vší úctě k Rivanům a Karešovým, chuť pozdních chrupek je úplně jiná káva, vrtule nevrtule.
Odrody naších dedov a pradedov, 6.1.2014
To je právě ono, jedinečná chuť z dětství. Navštívil jsem pár zahrad, a ze starých stromů, z nichž jsem jako dítěi kradl a chutnal ta jedinečná jablka, jsem si vyptal rouby. Až zaplodily, byl jsem překvapen - a zklamán.  Ano, existují staré... celý příspěvek >
Jaké odrůdy ovocných stromů?, 6.1.2014
Váhal bych s výsadbou dvou třešní zrajících ve stejnou dobu (Karešova, Burlat). Jak stromy vyrostou, nesníte úrodu ani z jednoho..
Odrody naších dedov a pradedov, 6.1.2014
Co se týče Švýcarského oranžového - v Malé pomologii (Dvořák - Vondráček) z roku 1969 je uvedeno mezi novými perspektivními odrůdami, tedy alespoň u nás to žádná exttra letitá odrůda není.  Mám pocit, že si mnohé staré odrůdy trochu... celý příspěvek >
Sušené švestky, povidla, 6.1.2014
Čeština není dokonalá. Autor chtěl říci: naplněné skleničky dám - aniž bych je otočil dnem nahoru -  do trouby vyhřáté na 80°C...
Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 6.1.2014
Je to dilema. Není sporu, že ten ideální čas pro předjarní řez ještě nenastal. Ale je taky pravda, že v takovémto počasí jde práce docela od ruky a mnoho jiného na zahradě k práci není, brousit rýče a motyky donekonečna nelze. Vyjdu-li z předpokladu,... celý příspěvek >
Hoblinkový ocet, 6.1.2014
Bzenecký Vám nechutná?
Švýcarské oranžové, 6.1.2014
S tím nelze než souhlasit.    Co se týče chuti Strýmek, už se tu o nich vedla sáhodlouhá diskuze. Jisté je, že s Rubínem, Goldenem či Topazem se objektivně srovnat nedá. Ale je taky pravda, že než v dubnu žmoulat moučné či scvrklé... celý příspěvek >
Švýcarské oranžové, 6.1.2014
Však průměrná chuť neznamená špatné jablko. Ale nejlepšímm kritériem je vlastní sklep, kde vidím, které odrůdy a jak rychle ubývají. Idaredy jsem povětšinou vynášel v červnu ze sklepa všechny. Ale vina není v odrůdě ani v amatérských sadařích, nýbrž... celý příspěvek >
Hořká pihovitost, 6.1.2014
No vidíte. To je pro listy neškodná koncentrace. Účinnost bude asi taky slabší, ale lepší než nic. 
Jak naložit maso na uzení, 6.1.2014
Já tedy souhlasím s názorem, že slanost masa 2% je na chuť tak akorát. Ostatně přisolit se dá vždycky.(před jídlem, při zavaření, před zamražením).   Taky tu nebereme v úvahu skutečnost, že maso není 100%ní tekutina a že sůl je... celý příspěvek >
Jak naložit maso na uzení, 3.1.2014
Tomu věřím. Problém je, že chovatelů prasat u nás rapidně ubývá a těch dobrých hospodářů, obávám se, ještě rychleji.
Jak naložit maso na uzení, 3.1.2014
Mám přesně stejnou zkušebnost jako Martin. Slíbil jsem onehdá vyudit kamarádovi jeho maso ze zabíjačky. K tomu jsem si o týden později naložil druhý hrnec masa vlastního z Makra (když už budu topit v udírně). Po necelých 3 týdnech se můj lák... celý příspěvek >
Vysočina, 3.1.2014
Nevím, jestli bylo dobře zvoleno jméno odrůdy. Z něj lze usuzovat, že jablko bude odolné, zdravě rostoucí, vhodné do vyšších poloh, možná na úkor chuti.  Pěstitelé z příznivějších poloh proto sáhnou k papírově lahodnějším... celý příspěvek >
Další diskuze:  156157158159160>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika