|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Jak a čím správně očistit zahradní nůžky, nože a pilky po řezu, 17.3.2014 Asi tak. | | Má cenu ji zachraňovat?, 17.3.2014 U čerstvého postižení rakovinou vyřezání do zdravé tkáně smysl má. Jsou to takové rány, kde je ještě kůra nad postižením celistvá, jen začernalá, případeně mírně vkleslá a popraskaná. Je-li rána ve stavu, jak vyfotil zadavatel vlákna, kdy... celý příspěvek > | |
| | Jak a čím správně očistit zahradní nůžky, nože a pilky po řezu, 17.3.2014 Je třeba odlišit, jestli chcete nářadí jen očistit - potom jsou vhodné a plně dostačující vlhčené ubrousky slivovice i tekutina do ostřikovačů. Chcete-li nářadí desinfikovat, zničit všechny bakterie viry a houby, pak ocet ani líh nestačí.... celý příspěvek > | | Jak a čím správně očistit zahradní nůžky, nože a pilky po řezu, 17.3.2014 Já tedy nářadí nedesinfikuji ničím. Pokud bych chtěl, nevolil bych ani slivovici, ani ocet, spíš nějaký přípravek ve spreji určený přímo k desinfekci nástrojů, např. Desident. | | Jak ostříhat jabloň a třešeň, 17.3.2014 Jabloň roste docela pěkně, ale podle fotky to není prostorově dobře vidět. Upravil bych dvě patra tak, aby každé mělo 4 ramena a konce letorostů zastřihl jen málo (o 1/4 ažb 1/3 délky), aby byly v zhruba v jedné rovině a... celý příspěvek > | | Náhrada starého stromu za nový vzrostlý, 17.3.2014 Když starý strom vykopete, zbude po něm velká jáma. Naplňte ji zeminou odjinud ve stejném množství, vylepšenou kompopstem, příp. pískem (na jámě bude kopec hlíny). Do takové půdy můžete zasadit v podstatě cokoli. | | Řez nově vysazených stromků, 17.3.2014 Ostříhat hned při výsadbě, ať má lepší šanci na zakořenění, jinak by musel celou korunku živit. | | Náhrada starého stromu za nový vzrostlý, 17.3.2014 Pokud seženete 4metrový strom v kontejneru, tak to jistě půjde, pravda, cena takového stromu nebude malá. V našich krajích ale nabídka není velká. Lepší by asi bylo zvolit jiný strom než tam rostl dřív. | | Roubování ze stromu na strom, 17.3.2014 Roubování ze stromu na strom nijak nepropaguji, výsledky jsou obecně horší než u uchovaných roubů. Přesto pár strom(k)ů z nouze každoročně takto naroubuji. U jádrovin v předjaří není problém, ujímá se to prakticky stejně. Dokonce není... celý příspěvek > | | Van a Regina, 14.3.2014 Zřejmě červíci - nebo spíš jejich kladoucí rodiče - nejsou blbí a vyberou si to, co jim víc chutná.
Jinak ale každoročně, když stratifikuji semena podnožových dřevin - jaderničky, plané hrušky, ptáčnice, myrobalány s jiné peckoviny, se... celý příspěvek > | |
| | Rozkvétání meruněk v letošním roce, 14.3.2014 Moc děkuji za rady, dnes ráno bylo zase -2 st., zatím ještě růžové lístečky květů nekoukají, ale je to na spadnutí, tak zkusím zálivku a uvidím, co přinesou další dny. Ještě jednou děkuji a přeji krásný den. Kioto a Pinkcot by měly letos... celý příspěvek > | | Staré odrody slivek, 13.3.2014 Slívu ne. Jen babočku, lišaje, rybičku a možná černouška... | | Van a Regina, 13.3.2014 Organizmus stromu si to uvědomuje hlavně proto, že červík překouše cévní svazky plodu, čímž akceleruje dozrávání (dobře je to vidět třeba u jablek) Larva se určitou dobu vyvíjí a kdyby plod hned začal hnít, nestihla by vyspět do kukly a dospělce. | | Van a Regina, 13.3.2014 Chuť červivého plodu je pozměněná, řekl bych "nakvašená". Takže fuj i se zavázanýma očima.
To je pravda, ale platí to až po čase, kdy plody začnou přezrávat a ty červivé kvasit a hnít. Když natrháme třešně na kompot (a z jiných než pozdních... celý příspěvek > | | Staré odrody slivek, 13.3.2014 Milá paní, napsat, že plody byly sladké a šťavnaté (které nejsou?) je málo. Co přesnější velikost, tvar, doba zrání? Opál před 40 let nebyl, Viktorie ano, ale ta má vejčitý tvar a tmavorůžovou barvu. Co znamená červenožluté - žluté s červeným... celý příspěvek > | |
|
|
|
|