|
Keř nebo stromek angreštu - střih?, 14.7.2014 Jistý rozdíl tu je. Na keři se nadbytečné výhony odstraňují u země. U stromku se to dá provést jen jednou .
|
|
Proč by se měly používat rukavice při práci s motorovou pilou?, 14.7.2014 Mně se taky jezdí na motorce líp bez přilby. |
|
|
|
Pestovani kanadskych boruvek trvale v nadobach, 14.7.2014 Tu kubaturu jsem střelil. Byly to největší plastové květináče, co v tom stanu u Hypernovy měli.Tak půlmetr v průměru. Teď jsou roky zasypány štěpkou i s okraji, takže ani ty nejsou vidět. Keříky nejsou z největších, plody zhruba u kolen, ... celý příspěvek > |
|
Pestovani kanadskych boruvek trvale v nadobach, 14.7.2014 Pěstuji borůvky podobně jako Teta Jana. Jen s tím rozdílem, že květináče cca 40 litrové mám trvale zakopány po okraj v zemi a tedy je na zimu nikam do tepla nestěhuju. Nemyslím si, že to severská plodina potřebuje a ani si nemyslím, že by to uspíšilo... celý příspěvek > |
|
Kvas přetekl, 14.7.2014 Určitě bych část kvasu přemístil do jiné nádoby. Jednak je toho přetékajícího škoda, navíc je třeba aby mezi hladinou kvasu a okrajem nádoby byl jistý prostor. V něm se drží vrstva CO2, který brání přístupu vzduchu a oxidaci kvasu. Kvas naplněný... celý příspěvek > |
|
Zachráníme ji?, 14.7.2014 Mně připadají stejné. Nicméně postřik v tuto dobu by nebyl příliš účinný. |
|
A až Z o uzení, 4.7.2014 To bych nedělal. Já naopak hledám způsob uzení, po němž by nebyly ryby suché nýbrž vlhce voňavé. K tomu zkouším nějaké vhodné nakládání s octem, které by změkčilo kosti. |
|
Proč mi bouchlo domácí víno?, 4.7.2014 Nemáte problém s tím, že Vám víno chytne druhé kvašení, křís, hnědku, myšinu? |
|
Co je to za nemoc, 4.7.2014 Myslím, že postřik měďnatým přípravkem Champion může být příčinou. Broskvoňové listy jsou na měď citlivé. |
|
Zkušenosti se závlahou přímo ke kořenům stromků, 2.7.2014 prisiel k zaveru, ze je to z dlhodobeho hladiska nerentabilne.
Jistěže. Kapková závlaha nepotřebuje platit (v Izraeli asi draze) zahradníka, který by nabíral vodu ze sudu pod střechou, obcházel hadice a lil do nich vodu. Jenže my... celý příspěvek > |
|
|
|
Vtáctvo nebeské... či skôr pekelné, 2.7.2014 No co. Mě, po loňském meruňkobroskvovém epikurejství, kdy plodů bylo i na pálenku, dědek Mráz vyučil - snad abych tolik nemlaskal - že meruňky a broskve letos nazývám křestními jmény. A stačí k tomu zlomek kalendáře...
|
|
Vtáctvo nebeské... či skôr pekelné, 2.7.2014 Chytrý ptáček. Usedne a říká si: "Zob zob, Wimpi bude rád, ušetřím mu probírku, zob zob..."
|
|
Zkušenosti se závlahou přímo ke kořenům stromků, 2.7.2014 nachadza vrstva piesku o ktorom je zname, ze ma velke kapilarne vzlinanie
To asi nebude úplně pravda. Jinak bychom nemohli ležet na pláži těsně nad hladinou moře v suchém písku. Samozřejmě záleží na druhu písku. Jemný kopaný s příměsí hlíny bude... celý příspěvek > |
|
Jabloň Rubín, 1.7.2014 P i K jsou jako základní biogenní prvky součástí všech kombinovaných hnojiv. Tak myslím, že jsou pro rostliny dobré. Pro vývin plodů i květní násadu na příští rok (která bývá velkou úrodou ohrožena). |
|
Vtáctvo nebeské... či skôr pekelné, 1.7.2014 člověk moudrý .....ovocným stromům brání v přirozené reprodukci
To je jistě správná filozofie, akorát že zahradu nám neosázela matka příroda a naše ovocné stromy se nereprodukují z ptačích otvorů (nemají rektum, nýbrž kloaku) . Špačkům by... celý příspěvek > |
|