|
Jak ostříhat jabloň a třešeň, 17.3.2014 Třešeň bych víceméně nechal. Po sklizni vystříhněte některé větve které jdou do koruny a nahoře vyberte který výhon bude prodlužující, ostatní zkraťte. jabloň nevím. |
|
Co to je? 1, 17.3.2014 Jste asi hodně zdaleka. Odjakživa jsme tomu říkali krokusy a nikdy nepřemýšleli že vlastně crocusy. Že je to šafrán se asi všeobecně ví a nikdo tomu tak neříká. Zjara prostě u nás kvetou petrklíče a krokusy. |
|
|
|
Odrůda Míšeňské, 17.3.2014 Podle mne zcela jistě nestačí. K tomu, aby si to poučený zájemce koupil potřebuje i vědět jak to chutná, kdy je to k jídlu a co to provede ve sklepě. Právě toto fórum by k tomu mělo napomoci zkušenostmi pěstitelů, ne pohádkami a sny entuziastů.
|
|
Van a Regina, 13.3.2014 Trochu květnatější, než jsem chtěl psát. Vezmu to z opačného konce. V létě konzumuju třešně i když obsahují nevzhlednou, leč výživnou bílkovinu. Do třešní nekoukám a cítím souznění s trotly, jež konzumují cvrčky a hřeje mě vědomí, že to není tak... celý příspěvek > |
|
Jak vysít kopr?, 11.3.2014 Zajímavé, skoro přesně naopak. V řádkách ho kosí slimáci, volně v ploše záhonu je všude. |
|
Salát ven?, 11.3.2014 Ozimá odrůda salátu mi ve skleníku funguje dobře, otázkou je, jak to bude v té poloze venku. Kedlubny by neměly být na mraze, jarovizují a pak brzy dřevnatějí a kvetou. |
|
Co na mech, 11.3.2014 Kdoví, z čeho kyše, když jsou elektrárny odsířené a uhlím se topí stále míň. Na angreštech bují padlí jak o závod. Možná něco rozprašujou z letadel. A jsou všude... |
|
Salát ven?, 11.3.2014 V té poloze je to nesmysl. Opravdu bude jen přežívat. Přízemní mráz je zcela jistě kolem -6 zvlášť při tomto suchu. Ale koneckonců nemusíte dát na naši skepsi a zkuste to, uvidíte.
|
|
Jak zasadit semena rajčat. Od A - Z, 10.3.2014 Moje zkušenosti: nenamáčím, vysévám do řádku v minipařeništi v panelákovém bytě. Klíčí jak o závod, když jsou klíčivá. Po vyklíčení odkrývám kryt minipa. Je ale nesmírně důležité ihned od vyklíčení mít dostatek světla. Dosvěcuju dvěma akvarijními... celý příspěvek > |
|
Nezabúdli ste na sýkorky?, 10.3.2014 Ehm, mám pocit, že ptáci nenocují v budkách, ale na větvích. V budce jen hnízdí. Představa idylického teplého ptačího pelíšku je asi spíše pohádková. Ale snesená vajíčka už by tam být asi mohla. |
|
|
|
Řez sloupovitých hrušní, 5.3.2014 Nemáte sloupovitou hrušeň, ale svislý kordon hrušně. Řez provádějte jako u takového tvaru. |
|
Pes a hárající fenka, 4.3.2014 Aha, zapomněl jsem pustit je k sobě. Ale to je asi řešení, které nebude chtít ani jeden soused. |
|
Jaký řetěz koupit na Dolmar, 4.3.2014 JK. A čemu se divíte? V reklamách na pily čtete, že je to zábava pro správné chlapy. A ti dnešní správní chlapi prošli školou, která je naučila srovnávat a vyhodnocovat, ovšem nemají co, protože se nenučili vědomosti, které by jim to srovnání... celý příspěvek > |
|
Jak se zbavit studny, 3.3.2014 To jako ta studna má tu geopatogenní energii násobit? Neblbnete poněkud příliš? Jestli stavíte barák na zóně, bude stát na zóně studna nestudna. Stavte jinde. |
|
Lze teď zroundupovat pýr?, 28.2.2014 Použijte Targu. Aplikace těchto listových herbicidů je dodporučována když rostlina aktivně vegetuje. Co je aktivní vegetace si rozhodněte. |
|