Salát ven?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.122 (?), 11.3.2014 8:49, zobrazeno: 10958x
Dobrý den,
myslíte, že už lze dávat salát ven? Zahradu mám na okraji vysočiny, cca 500 m.n.m. Šlo by o sadbu od souseda (čili ne semena).
Co kedlubny?
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 11.3.2014 9:02
A kolik Vam dnes rano mezi 7-8 hodinou ukazoval teplomer? J.R.
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.122 (?), 11.3.2014 9:18
asi -2 stupně. To musí přežit, nebo ne?
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 11.3.2014 9:33
Jde Vam o to, aby salat prezival v mrazu nebo aby rostl? Nevim, zda kazdodenni mrazy prezije, spis jen obcasne ranni poklesy teplot. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.122 (?), 11.3.2014 10:31
Rád na Vaši skepsi dám, však proto se přece ptám :)
Teda možná cvičně zkusím drobný experiement, ale rozhodně ně v rozsahu, který jsem původně plánoval.
Děkuji za komentáře
|
|
|
|
|
|
|
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář (800) - 239.107 (?), 11.3.2014 12:21
Jestli máte chuť si takhle hrát, zkuste v září vysít nějakou ozimou odrůdu salátu. Salát, když přežije, poroste dál a udělá hlávku. Ale to by musel být pořádně otužený a skvěle zakořeněný. Kedlubny, které si projdou takovým zchlazením, nebo dokonce zamražením nejspíše vykvetou. Rané odrůdy jsou na to docela citlivé. U toho salátu by něco mrazu ubrala nadvakrát přeložená netkaná textilie. Jestli je sadba od souseda v hrnečkách, větších sadbovačích, nechte ji na balkoně, starejte se o ní, chraňte jí před mrazem, její čas přijde. Kedlubny držte v místě bez mrazu. Jestli jste dostal jen svazeček sazeniček, nechte je v kelímcích pořádně zakořenit, jejich čas na výsadbubude aktuální až v době, kdy nebude denně mrznout a sazenky budou prokořeněné.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.228 (?), 11.3.2014 17:04
Ozimý salát (Humil) mi přežívá pravidelně každou zimu, a to jsem v cca 550 m. Nechávám ho v řádcích a na jaře při vhodném počasí přepíchám na správný rozestup. Problém je spíš v tom, uchránit výsev před slimáky, seju v září a to jsou ještě při chuti. Letos jsem dostala darem z Německa jakýsi kovový obrubník, nahoře zahnutý tak, že ho prý slimák určitě nepřeleze. Jsem hodně zvědavá, jestli to bude fungovat, kdyby ano, nechám si od klempíře naohýbat obyčejný pozink a obeženu, co půjde, máme jich tady miliony.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|