|
Příspěvky uživatele - 221.3
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Stará jabloň, 19.2.2013 Lepší vykopat, ale pokud by měl stromek posloužit jako hostitel hlívy, tak bych odřízl ten mrtvý kus, ostaní větve silné zakrátil na 0,8-1m pak bych vrtačkou udělal díry do míst řezu aby se do nich vešly špalíčky s podhoubím a zamázl je... celý příspěvek > | | Bezudrzbova zelenina na produkci rostlinnych bilkovin, 19.2.2013 Ze zeleniny mimo okruh luštěnin a luskovin zelí, brokolice, květák. Asi bych hlasoval i pro tuřín, kedlubny, mrkev, pastinák.
Docela dobře se extenzivně pěstují hrachy (hrášek na vylupování,... celý příspěvek > | |
| | Mýtus Strýmka, 13.2.2013 Strýmka by určitě pod stromem vydržela. Od táty vím (*1924), že na Šumavě nechávali pod stromem i Kanadskou renetu, kterou sklízeli až když přecházely mrazíky. Vyrazili do sadu až když rozmrzla, neoklepávali jí, ale trhali, nechávali ovoce pod listím... celý příspěvek > | | Stolní víno, 13.2.2013 V Kladrubech je školka s malou vinicí. Pan Jedlička to dělá až po práci. Má na stránkách publikaci o pěstování pod jménem: RÉVA v nevinařských oblastech
Knihovnička zahrádkáře, příloha časopisu Zahrádkář 9/2012 | | Stolní víno, 12.2.2013 Nadmořskou výškou by odpovídal jedlicka, bredwine nabízí skvělé věci a mnoho informací, které pomůžou ve výběru, zkušenosti z míst odkud odrůdy jsou.
| | Jahodnik, 11.2.2013 Raději perlit, písek, listovka, obyč. kompost. Až když přepichuji a nemám čas jít na zahradu, koupil bych substrát. Už to na vlákně je u dotazu na jednu odrůdu je popsané - Mesačné jahody Mignonette. | | Jahodnik, 11.2.2013 Asi dost hraje roli teplota prostředí. V ložnici, kde se topí jen v případě, že venku je pod -5°C ty kořínky narůstají ve větší rovnováze s nadzemní částí. Jahoda klíčí a semenáčky rostou při teplotách do 15°C, když svítí sluníčko mají více.... celý příspěvek > | | Jahodnik, 11.2.2013 Výsevy z plodů velkoplodých odrůd jsme nezkoušel, přesévám jen ty měsíční - ty jsou věrné. Zkoušel jsme to přesévat, bílé dávají bílé... Zkoušel jsem i ty měsíční "preparovat" a měl problémy s klíčením. Teď všechny přezrálé nebo už na zem spadlé... celý příspěvek > | | Angrešt - řízkování, 8.2.2013 Dotaz na pomoc patří hostovi 25.2 | | Angrešt - řízkování, 8.2.2013 Některé odrůdy angreštu jdou množit lépe jiné hůře (to už tu bylo psáno). Ze zimních řízků zakoření snáze při použití stimulátoru na spodním teple. Polodřevité či téměř bylinné řízky koření lépe, opět na množárně, nejlépe ještě pod tunelem udržujícím... celý příspěvek > | |
| | Aky je rozdiel medzi tyčkovými a kričkovými rajčatami?, 7.2.2013 Ono je to jednoduché i složité, nejspíš proto ty reakce. Čím víc o tom člověk ví, tím to asi hůř vysvětlí. On se totiž dá z tyčkové odrůdy udělat keřík a jde to i opačně. Pro Vás nejspíše stačí základní informace, že... celý příspěvek > | | Kompost, 6.2.2013 Ta mikrovlnka je moderní řešení. Dříve se substrát "pekl" v troubě asi tak 20 minut na 120 °C, nebo dvě hodiny držel na pařáku při teplotě cca 80 °C (teplota substrátu uvnitř, teprve pak čas běží). Prý stačí 10 minut v... celý příspěvek > | | Kompost z kompostáren u skládek, 6.2.2013 Pokud testy nevyjdou, naředí se hromada s něčím, čeho je tam více hromadou nekontaminované zeminy a jede se dál. Je to možná absurdní, ale nejlepší by bylo zavézt tam zeminu z vlastní zahrádky, na to místo s dírou dát substrát z kompostárny a pár let... celý příspěvek > | | Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 4.2.2013 Takhle vypadá Zlatava. Když je zralá je uvnitř tmavší.
| | Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 4.2.2013 Dobrý den, Zlatava je v barevných sáčcích v marketech (Nohel). | |
|
|
|
|