Příspěvky uživatele - 58.113

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zazimování koi kaprů a mladých rybek, 7.10.2012
Risknul bych zazimování přímo v jezírku. Mám jezírko jen o asi 1/4 větší - cca 3,5m3. A největší hloubka je cca 80cm. Přes zimu se přirozená hloubka zvětšuje - led nabere objem (není odpar, sníh, namrzlý déšť,..), takže od horního povrchu ledu až ke... celý příspěvek >
Jaký je přirozený únik vody - poraďte, 23.9.2012
mám zkušenost, že pro eliminaci odparu stačí do jezírka svést vodu ze střechy, která má 2,5-3x větší plochu než samotné jezírko.
Filtrace z IBC kontejneru, 18.8.2012
Ty kartáče tam jsou prakticky nanic. Mám taky samodomo biofiltr, a po takřka celé 1 provozní sezoně, jsem usoudil, že nejlepší je naplnit prakticky celý objem bioelementama (proloženo 2 vrstvami bioakvacitu).
Zhodnocení vyrobené filtrace, 4.8.2012
Stačí hledat... 9W UV lampa za 11 stovek není zas tak moc, když si člověk uvědomí, že jen ta zářivka stojí víc jak polovinu...
Rozmnožení karasů, 22.7.2012
To je blbost. Ještě se vybarví. Drobotina má první rok ochranné mimikry, tj. je přirozeně zbarvená. Na přelomu 1. a 2. roku se na nich teprve začnou objevovat jakoby barevné skvrny... Přes léto 2. roku se většina karasů pěkně "vybarví". Někteří... celý příspěvek >
Vodní rostliny vhodné do kyselejší (=dešťové) vody, 6.7.2012
Prosím o pomoc s výběrem vodních rostlin do asi 3-4m3 jezírka, polovina jezírka je v polostínu (od zahradního altánku), druhá polovina prakticky celý den na slunci. Na začátku sezony vypuštěno, napuštěno z vodovodu a poté je voda celou sezonu... celý příspěvek >
Co se děje v kořenovém filtru v zimě?, 23.6.2012
Nevím jak kořenová čistička, ale při poslední zimě mi břeh jezírka promrzl skrznaskrz, i se zelení, a vydrželo až na výjimky skoro vše. Takže je to mrazuvzdorné.
Objem jezírka, filtrace, 18.6.2012
9-10m3 je příliš. Největší rozměr je 2,2x4,5. Na výšku 0,9. Kdyby to byl ideálně obdélník s kosými hranami v těchto rozměrech, tak to je 8,91m3. Jenže není. Ta boční ledvinka naavíc nemá prakticky své dno, "padá" do jezírka. A mělčina má sotva pár... celý příspěvek >
Objem jezírka, filtrace, 17.6.2012
Je to pěkné jezírko, ale má podle mě na ten objem zbytečně velkou hladinu. Teď v těchto vedrech se mi odpařují až cca 2cm denně. Což dělá 20 litrů na m2. Ve vašem případě vám v letních vedrech zmizí za týden 1,5 až 2 m3 vody.
Objem jezírka, filtrace, 17.6.2012
Vidím to tak na 7m3 objem a hladina cca 13m2.
Kameny k jezírku, 16.6.2012
Pokud stačí lámaný kámen, tak s tím problém není, ten mají všude za pár šupů. Ale pěkný valouny a oblázky - to se pěkně prodraží...
Kameny k jezírku, 16.6.2012
Taky mě při stavbě jezírka cena valounků a valounů vysloveně šokovala... Ty se snad vyvažují železem či dokonce zlatem. Navíc vám málokdo garantuje konkrétnější velikost. Když jsem se ptal v nejbližší štěrkopískovně, co je myšlenou pod jejich... celý příspěvek >
Účinky Uv Lampy, 14.6.2012
UV lampu mám také, a snažím se ji používat co nejméně. Za prvé, vymlátí doslova všechnu živou mikrofaunu, za druhé, si myslím, že je lepší mít trochu zelenou vodu, než mít plný jezírko vláknité řasy. Pokud nezapínám UV, tak nemusím prakticky... celý příspěvek >
Nejlepší býložravé ryby, 2.6.2012
Žádná býložravá ryba ti vláknité řasy nikdy žrát nebude - tedy dokud v té nádrži bude k sežrání i něco jiného.
Filtrácia - poprosím komentovať, 13.5.2012
Obvykle se doporučuje filtrace o objemu cca 5% nádrže. Tj. mělo by to být tedy 500litrů jen na filtraci. Osobně se mi zdá počet sudů zbytečně vysoký, bude to složité na prostorování, je otázkou, zda celou tuto kaskádu čerpadlo utlačí s ještě nějakým... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika