Kameny k jezírku

host - 58.113 (?)
16.6.2012 0:18

Taky mě při stavbě jezírka cena valounků a valounů vysloveně šokovala... Ty se snad vyvažují železem či dokonce zlatem. Navíc vám málokdo garantuje konkrétnější velikost. Když jsem se ptal v nejbližší štěrkopískovně, co je myšlenou pod jejich prodávaným pojmem "valouny", tak mi bylo řečeno, že to může být mix 1 valounu jako půl trabantu s valouny o velikosti pěsti. Zkrátka frakce, co jim zbydou po prosetí. A když už si to necháte dovézt, tak zaplatíte majlant...

Nakonec jsem po dlouhém zvažování nechal valouny a oblázky navézt z Kámen plus v Lulči. Cena byla solidní, kluk co tam prodává velice úslužný, rychle pochopil a nechal si vysvětlit, že to chci pro jezírko, a proto potřebuji zkrátka něco specifičtějšího a konkrétnějšího. A dovoz relativně levný (plný 3t valníček). Dokonce mi to sám složil, aby se valouny nepomlátily.

Zde ukázka oněch "kamenů"...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 95.128 (?), 15.6.2012 21:38, zobrazeno: 16453x

Dobrý večer minulý výkend jsem se konečně dočkal a mám svařené jezírko ted nastal problém s cenou kamenů která je příliš vysoká prosím poradte kde by se dali sehnat levné velké valouny okolo brandýsa nad labem díky za tipy.

host - 160.145 (?), 15.6.2012 22:22

Kde sehnat valouny u Brandýsa sice nevím, ale akorát jsme dodělali s manželem jezírko a skalku. kameny jsou drahá záležitost, pokud se kupují v marketech typu OBI a pod.

My jsme si kameny koupili přímo v nejbližším lomu, tuna stála asi 130 Kč a nejdražší je dovoz, pokud si to nedovezete sami..Ale za ty peníze i s dovozem to stojí...

host - 58.113 (?), 16.6.2012 0:28

Pokud stačí lámaný kámen, tak s tím problém není, ten mají všude za pár šupů. Ale pěkný valouny a oblázky - to se pěkně prodraží...

host - 58.113 (?), 16.6.2012 0:18

Taky mě při stavbě jezírka cena valounků a valounů vysloveně šokovala... Ty se snad vyvažují železem či dokonce zlatem. Navíc vám málokdo garantuje konkrétnější velikost. Když jsem se ptal v nejbližší štěrkopískovně, co je myšlenou pod jejich prodávaným pojmem "valouny", tak mi bylo řečeno, že to může být mix 1 valounu jako půl trabantu s valouny o velikosti pěsti. Zkrátka frakce, co jim zbydou po prosetí. A když už si to necháte dovézt, tak zaplatíte majlant...

Nakonec jsem po dlouhém zvažování nechal valouny a oblázky navézt z Kámen plus v Lulči. Cena byla solidní, kluk co tam prodává velice úslužný, rychle pochopil a nechal si vysvětlit, že to chci pro jezírko, a proto potřebuji zkrátka něco specifičtějšího a konkrétnějšího. A dovoz relativně levný (plný 3t valníček). Dokonce mi to sám složil, aby se valouny nepomlátily.

Zde ukázka oněch "kamenů"...

cesnak - (45) - 234.42 (?), 13.7.2012 12:42

ahoj

každá stranda něco stojí..

Mě při stavbě nic nešokovalo...

neb jsem si dopředu vše zjistil abych věděl do čeho jdu a ne až budu potřebovat kámen..filtr atd..

Že by byla v oné firmě cena solidní... za větší valouny 3000 za t.

a ještě málo..

měl jsem je v dodávce v ložném prostoru půl t. (jeden má i víc jak 50kg) takže 1500kč

vedle jezírka jsem chtěl velkou skalku na ni jsme nechal dovézt avii lomového kamane a tam bylo plno valounu tuna 220kč..

na druhou várku jsem jel s řidičem do lomu vedle dané firmy a po cestě vybral dalších plno pěkných..za jinou cenu..

(ale každý se nějak živýme..)

i když v K.P.tvrdil že tam nejsou...

host - 4.7 (?), 13.7.2012 13:38

najkrajsia je vymyvana zula, ale ta sa zhana zle. Mozno v Tatrach.

cesnak - (45) - 234.42 (?), 13.7.2012 15:06

tak jak někteří pláčou nad cenami a nahrazují folii igelitem či plachtami?

(kde sice pak platí vše dvakrát..ale vyšlo to levněji..)

nechci vidět tu cenu žuly..

host - 170.55 (?), 22.7.2012 12:38

cau na piskovne u zalezlic pekny valouny a levny

host - 54.195 (?), 4.8.2012 15:41

no já sice nedělal jezírko, ale 10m potůček, ale na valouny a placáky jsem vyrazil do řeky :)

Na vlek se toho vejde... jen hledat.

A pokud chcete břidlici, tak to nejlépe v Beskydech..

host - 57.60 (?), 12.8.2012 15:02

Pro valouny jsem vyrazil na pole. Dvě káry za auto. A dostal jsem za to ještě RUM. Jak byl sedlák rád, že jsem mu vyčistil pole. Plzeňsko, okolo Berounky. Fr.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků1:13
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz