|
Udírna, 13.10.2012 Dobrý den, mám také dřevěnou udírnu která má dva pláště mezi kterýma je izolační vata 5cm (ROTAFLEX).Používá se v potravinářství.Mám tou vatou zaizolovaný i kouřovod aby se neochlazoval a nedechtoval.Je to moc dobrá věc.rpstylle@seznam.cz |
|
Králící a kukuřice, 12.10.2012 Jako prevenci dávám také ocet do vody a někdy vrbové větvičky.Kukuřici nedávám.Našim ušákům dělám míchanici: granule s lečivem, ovesné vločky a ječmen.Samozdřejmě seno.Krmím jen suchým.Pro zpestření mrkev nebo řepa,1-2x týdně.Mám chov bez úhynů.Atˇ... celý příspěvek > |
|
|
|
Použití dřeva na uzení nebo grilování, 10.10.2012 Do udírny bych dub nedal ale buk ano.Je totiž na uzení nejlepší.Ke konci uzení 1-2 polínka třešně nebo pár větviček jalovce.Uzení zdar rpstylle@seznam.cz |
|
Jaké plemeno, 5.10.2012 Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak naročné na chov je plemeno ovce SUFFOLK a jestli pro dva kusy bude stačit zatravněná plocha 0,4-0,5ha obehnaná pletivem 160cm vysokým.Děkuji všem za každou radu.Radek. |
|
Vetve pro králiky, 4.10.2012 Dobrý den, já dávám jednou za čas vrbové větvičky.Je to zárovenˇ prevence proti kokcidiím.Radek. |
|
Dmácí uzený sýr, 30.9.2012
|
|
Dmácí uzený sýr, 30.9.2012 Dobrý den, v sobotu jsem udil sýr aidam 30%.Nakrájel jsem ho na malé kostičky cca 1,5cm.Třetinu se salámem, další s vlašskými oříšky a poslední s grilovacím kořením.Nacpal jsem kostičky do salámového střeva a nechal přes noc nasát kořením.Ráno uzení... celý příspěvek > |
|
Velikost ohrady, 30.9.2012 Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak velká by měla být ohrada pro 2 ovečky a jestli stačí z pletiva.Děkuji moc za rady, rpstylle@seznam.cz |
|
Jak naložit kuře na uzení, 28.9.2012 Dnes jsem podle Vaší rady vyudil kuře na zkoušku.Vše podle Vás jak píšete, jen před vložením do uzáku jsem ho rozvlažil v teplé vodˇe, jako když se dělá maso.Kuře nemá chybu je to mlsota.Díky. |
|
Nakládání masa - problém, 28.9.2012 Také udím hodně, kupované uzené ani klobásy již nekupuji.Mám perfektně vysušený buk který má kůru a ta skoro sama odpadává, když ne pomůže sekyrka.Udím bukem bez kůry.Radek. |
|
|
|
Ovečku nebo sekačku?, 21.9.2012 Dobrý den, chci se Vás zeptat jak velká by měla být ohrada pro 2 ovečky a jestli stačí plastové nášlaplatné kolíky cca 160cm vysoké.Ohradník by měl být asi elektrický.Děkuji za odpověď.
|
|
Nakládání masa - problém, 19.9.2012 Také nakládám maso do plastové nádoby s víkem na 3-4 dny na sucho jen nasolené a pak zaleji lákem a je tam 6 týdnů.Jen maso přerovnávám.Plast vůbec nevadí, uzené je moc dobré. |
|
Uzení masa a klobás, 12.9.2012 Maso na klobásy semelu, např.hovězí a vepřové každé zvlášt a dám do každého poměrnou část koření se solí.Nechám 4-5 dní v chladu.Pak udělám z 1/3 hovězího masa prát(spojku),zapracuji zbytek hov.masa a také vpracuji vepřové maso.Narazím do vepřových... celý příspěvek > |
|
Uzení masa a klobás, 12.9.2012
|
|
Uzení masa a klobás, 12.9.2012 Ještě maso na řezu. |
|