Uzení masa a klobás



host - 226.182 (?)
12.9.2012 17:29

Ještě maso na řezu.


Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 226.182 (?), 12.9.2012 17:26, zobrazeno: 14466x

Maso nakládám na 3 dny nasucho do kuchynˇské soli a poté na 6 týdnů do solného roztoku který je převařený a vychlazený.Před uzením maso rozehřeji ve vodě teplé 80C cca 45min, osuším a vkládám do vyhřáté udírny 80C na 45min a pak teplotu stáhnu na 60-70C.Udím 8-10hod.Topím bukem a olší bez kůry.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz


   
host - 226.182 (?), 12.9.2012 17:29

Ještě maso na řezu.


      
host - 226.182 (?), 12.9.2012 17:30

         
host - 226.182 (?), 12.9.2012 17:45

Maso na klobásy semelu, např.hovězí a vepřové každé zvlášt a dám do každého poměrnou část koření se solí.Nechám 4-5 dní v chladu.Pak udělám z 1/3 hovězího masa prát(spojku),zapracuji zbytek hov.masa a také vpracuji vepřové maso.Narazím do vepřových sdíraných střev, pověsím na hůlky a nechám přes noc v chladnu.Ráno dávám do vyhřáté udírny.Udím na 60-70C,5-7 hod.rpstylle@seznam.cz


   
maros625 - (9) - 136.83 (?), 31.5.2016 3:11
Zdravím, nie je to veľa 45 min. v 80°C vode? Ja dávam na 5 min. do 100 °C vody. Zajtra sa chystám na klobásky. Údeniu zdar.
      
host - 111.8 (?), 1.6.2016 16:41

Maso před uzením nevařím, jen ho rozvlažuji.Prohřeje se a vysráží se z něj bílkoviny.Masem pak lépe prostupuje kouř.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 1.6.2016 16:46

Já taky nevařím. Ale v některých receptech je var uveden - tuším např. u anglické slaniny.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika