|
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 20.4.2010 Kochal jsem se - než přišla taková menší bouřka! Z BV - Mirek |
|
Voda uvnitř voděměrné šachty - pomoc, 20.4.2010 Ano, montážní pěnu. Ta "zateče" lépe jak silkon který navíc asi moc ve vlhku nedrží. |
|
|
|
Voda uvnitř voděměrné šachty - pomoc, 20.4.2010 Pokud nekape vodoměr nebo těsnění tak se voda dostává do šachty okolo zaústění potrubí. Někdy to umí způsobit vysoká spodní voda, pokud to ale dělá vsakující povrchová voda je to špatná drenáž. Jestli nemáte hladinu spodní vody výše než je dno a máte... celý příspěvek > |
|
Zanášení čerpadla ve studni, 20.4.2010 Divím se Vám i opraváři. Opraváři protože nadává když má zaplacenou práci a Vám, že zbytečně utrácíte. Pokud ho v zimě nepoužíváte tak ho odmontujte, vylejte z něho vodu a nějakým olejem zakonzervujte (asi bych použil silikonový sprej). Nejsem... celý příspěvek > |
|
Lze nyní ještě přesadit jahody?, 20.4.2010 Pokud je nepotřebujete přesadit ihned, počkejte na odnože a ty pak zasaďte na nové místo. |
|
Rajčata - prosím poraďte, 20.4.2010 Zkuste přihnojit - Kristalon Start a přidat fotku. Mirek |
|
Bezsemenná réva, 19.4.2010 Největší přírustky má Afrodita. |
|
Stolní odrůdy, 18.4.2010 Dokázal by někdo určit stolní odrůdu z přiložených snímků? Mělo by se jednat o starší odrůdu. Děkuji, Mirek. |
|
Letos neuroda, 18.4.2010 Z broskvoní vypadá nejlépe Redhaven, ostatní nic moc, ale je to patrně důsledkem hlubšího řezu stromků. Třešeň Kordia částečně rozkvetla a v okolí už také kvetou třešně pro opylení. Hrušně Boscova a Konference pokvetou po loňském "obsypání" velmi... celý příspěvek > |
|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 18.4.2010 BV - Maďarská i Marlen odkvetly a květy začínají opadávat (bohužel), snad něco na stromech zůstane. |
|
|
|
Malinoostružina, 18.4.2010 Měl jsem ho několik let ale vloni naposledy, nahradil jsem ho velkoplodými malinami a ostružinami. Roste velmi bujně, dozrává velmi brzy, rychle ale nestejnoměrně. Jeden den neoberete a je přezrálý, scvrkává se, ten střed zůstává v plodu a při... celý příspěvek > |
|
Bílý červ v kompostu, 18.4.2010 Ponrava - larva chrousta? |
|
Koktejlová rajčata, 18.4.2010 A jakou odrůdu nevíte? Pokud jsou to balkonová nebo keříčková tak je dejte do truhlíku nebo do květináče, pokud jsou to tyčková tak do květináče 8-10 litrů a vyvazovat k hůlce. Mirek |
|
Jahodník Grandian F1, 17.4.2010 Dnes jsem je rozsazoval po jednotlivých kouscích do květináčků o průměru zhruba těch pět cm. Zatím je ve dne otužuji a na místo je vysadím (pokud budou dostatečně velké) nejdříve po zmrzlých. |
|
Jak to vypadá u Vás s nakvétáním broskvoní?, 17.4.2010 Ježinkote tak to nevím. To bylo spíše jen konstatování ve spojitosti s chladným prostředím v okolí řeky. |
|