Letos neuroda
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 155.12 (?) 18.4.2010 22:57
Z broskvoní vypadá nejlépe Redhaven, ostatní nic moc, ale je to patrně důsledkem hlubšího řezu stromků. Třešeň Kordia částečně rozkvetla a v okolí už také kvetou třešně pro opylení. Hrušně Boscova a Konference pokvetou po loňském "obsypání" velmi málo. Nejlépe prozatím vypadají jabloně i po velmi zmlazujícím řezu, zvláště pak Golden Del.. Oba dva stromky budou doslova obsypány květy, stejně jako Idaredy (ty rodí pravidelně), Melrose a Bohemia. Loni zasazený Topaz, Granny Smith i Goldstar už raší a sem-tam se objeví květ. Kiwi Janny asi zmrzlo a maloplodé, i po menším omrznutí, raší velmi pěkně. Réva se taky postupně "rozjíždí" (Arkadia, Chrupka, Pannonia, Vostorg?, Prim, Matilde, Afouz Ali, Afrodita, Rhea, Velika, Dokučaevoj
ustojčivij a v neposlední řadě i Kodrjanka).
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 162.168 (?), 11.4.2010 18:39, zobrazeno: 7310x
Pri prohlidce kvetnych pupenu jsem zjistil, ze jich je velice malo, proti minulym rokum.Konkretne u stenley, cacanska nema zadne.Bydlim u Podebrad.diky za nazory, Pepa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.35 (?), 11.4.2010 20:29
Jestli pokvete málo, tak je zvlášť vhodné chránit květy před pilatkou. Ta dovede zlikvidovat i bohatou násadu. Stříká se hned po opadu květních plátků /Decis, Reldan, Calypso.../. VK
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 11.4.2010 20:32
Já to pozoruji u obou hrušní (Boscova, Konference) ty nakvétají jen v horním patře a u jedné broskvoně (vloni obsypány). Naopak obě jabloně Golden Del. mají nasazeno na kvetení až až, přičemž poslední dva až tři roky měly doslova pět jablek. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.223 (?), 18.4.2010 21:40
Dnes jsem dělal opravný řez broskvoně po letním zakrácení a napočítal jsem 12 poupat. Všechny ostatní květní pupeny jsou zmrzlé.Sousedova broskev dopadla ještě hůř- 2 zdravá popata.
Navečer jsem stříhal známému na hořením konci vsi, a ten bude mít úrodu docela slušnou, i když tam také něco zmrzlo.
Ušvestek, Stanley po předchozích dvou nadúrodách bude letos slabší, Valjevka mizerná, Altanova slabší průměr, další teprve nastupují do plodnosti.
U jabloní to zatím vypadá docela slušně, s vyjímkou Rajky, Hany a Rubína, naproti tomu Bohemia má nasazeno velice pěkně. Všechno to jsou vřetena.
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 155.12 (?), 18.4.2010 22:57
Z broskvoní vypadá nejlépe Redhaven, ostatní nic moc, ale je to patrně důsledkem hlubšího řezu stromků. Třešeň Kordia částečně rozkvetla a v okolí už také kvetou třešně pro opylení. Hrušně Boscova a Konference pokvetou po loňském "obsypání" velmi málo. Nejlépe prozatím vypadají jabloně i po velmi zmlazujícím řezu, zvláště pak Golden Del.. Oba dva stromky budou doslova obsypány květy, stejně jako Idaredy (ty rodí pravidelně), Melrose a Bohemia. Loni zasazený Topaz, Granny Smith i Goldstar už raší a sem-tam se objeví květ. Kiwi Janny asi zmrzlo a maloplodé, i po menším omrznutí, raší velmi pěkně. Réva se taky postupně "rozjíždí" (Arkadia, Chrupka, Pannonia, Vostorg?, Prim, Matilde, Afouz Ali, Afrodita, Rhea, Velika, Dokučaevoj
ustojčivij a v neposlední řadě i Kodrjanka).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|