Bezsemenná réva

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?)
19.4.2010 21:46
Největší přírustky má Afrodita.
Bez názvu
Bez názvu
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 215.11 (?), 26.9.2010 21:16

To info o modré barvě je zajímavé, např. na Wine-Plus píší o Attika Seedless také jako o bílé odrůdě s červeně zbarvenými bobulemi. Jádro pudla ale bude v tom počasí - letošní globálně oteplený rok byl pro révu nepříznivý. VJK

host - 215.11 (?), 26.9.2010 21:21

Ještě dotaz - jak se u Vás letos daří Kišmiš lučistyj, Bělěhradský bezsemenný a Talisman? VJK

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 228.74 (?), 27.9.2010 6:45

Kišmiš lučistyj mám na zdi, ale přesto letošních -24°C nepřežily hlavní pupeny, takže nekvetl. Díky tomu, že je chráněn převisem střechy, tak na něm plíseň tak neřádila. Výhony má dlouhé, takže se snad příští rok dočkám plnohodnotného hroznu.
Bělehradský bezsemenný dopadl podobně s mrazem, hlavní pupeny nepřežily zimu, ale trochu i kvetl. Bohužel letošní počasí mu vůbec nesvědčilo, je silně napaden plísní a padlím, takže se hodně rozmýšlím, že se s ním rozloučím.
Talisman přežil zimu bez problémů i přesto, že je na otevřeném místě. Ale oproti loňsku špatně odkvetl, takž e hrozny jsou řídké. Bobule jsou obrovské, avšak na začátku zaměkání je trochu napadlo padlí. Do dnešního dne jsou kyselé, nevím, jestli stihnou úplně dozrát. Loni to bylo bez problémů.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 7.4.2010 16:17
Já jsem loni zasadil tuto odrůdu a k dnešnímu dni již začíná rašit. Mám ji u jižní stěny (BV) a letos by se mohla poprvé ukázat. Takže zkušenosti teprve sbírám. AFRODITA hrozen je velký, řídký,bobule velmi velká(8 g.),oválná jantarově žluté barvy, dužina je pevná, chrupkavá vynikájící chuti bez semínek.Odrůda se vyznačuje velmi dobrou transportabilností, vynikajícími chutovými vlastnostmi.Dozrává 10-15 srpna.
Afrodita
Afrodita
vlevo Prim, který by Afrodita měla nahradit.
vlevo Prim, který by Afrodita měla nahradit.

host - 65.90 (?), 8.4.2010 8:17

Ta starší réva je Prim?Můžu se zeptat jak vysoké u ní máte kmínky, na obrázku vidím dva?Mám Prim od loňska a zatím sbírám informace a zkušenosti.Děkuji Jitka

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 191.158 (?), 8.4.2010 8:23
Pro větší názornost foto: (spodní část je obalena bo si kočka na něm brousila drápy)
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 65.90 (?), 8.4.2010 10:26

Je to nádhera)).V jaké nadmořské v. bydlíte?Na to že jsou to fotky z července je víno pěkně narostlé a zralé.Je to Prim?Děkuji Jitka

host - 155.12 (?), 8.4.2010 18:29
Kupoval jsem to ve Velkých Bílovicích jako "Veliký bílý". Jaká je to odrůda stoprocentně nevím, ale dle dotazů a těch ťupek na bobulích by to Prim měl být. Jsem z Břeclavi (moře máme hned pod sklepem ve studni) a rostliny jsou na jižní straně domu - proto i ta ranost. Hezký podvečer. Mirek

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 19.4.2010 21:46
Největší přírustky má Afrodita.
Bez názvu
Bez názvu

host - 59.102 (?), 20.5.2010 21:51

Ja bydlim v USA a tak pestuji americke odrudy vina. Evropske odrudy tady nemaji sanci. Neni problem na jare mit rano -5oC a odpoledne +20oC. A jeden den mit +30oC a za dva dny mrzne. Tak mohu mluvit jen o am. odrudach. Bezsemenne odrudy jsou citlivejsi na houbove choroby vic nez semenne. Ale u me peronospora a padli revove jsou detske nemoci, kterych si vubec nevsimam. Co je ale metla je Cerna Hniloba, [ Guignardia Bidwellii ]V Cesku jeste neni, ale uz je na jizni strane Alp a v jiznim Svycarsku. Napada revu jiz do kvetu a projevi se az pri zrani bobuli. Jeden den se ukaze a za tyden mate po veskere urode. Proti ni plati pouze systemove fungicidy.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz