|
Problém s rajčinami, 29.8.2010 Nedostatek draslíku nebo je to odrůdou. Mirek |
|
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny, 29.8.2010 Taky se to dá ale ty jsou pak "spapány" asi 6x rychleji. Jsou výborné i jako příloha např. do okurkového nebo rajčatového salátu. Výborný je rovněž dýňový olej za studena do salátu nebo třeba na tence nakrájenou ředkev. Co se týče dýňových jader tak... celý příspěvek > |
|
|
|
Jablon granny smith, 29.8.2010 Zasadil jsem vloni na podzim dva stromky Granny S. na podnoži M9. Vyrašily oba dva ale roste jen jeden, ten druhý jsem na začátku léta po záplavách vykopal zakrátil kořeny a znovu zasadil. Bylo na něm vidět že kořeny uhnily, uvidím zda se ujme. Ten... celý příspěvek > |
|
Sušená rajčata - zavařit?, 28.8.2010 My sušíme letos poprvé v horkovzdušné troubě při teplotě 60-70°C, trvá to pěkně dlouho, rajčata krájíme na čtvrtky až osminky (ty dlouhé) a zkusili jsme i pár befových nakrájet napříč (to není to pravé ořechové). Ze dvou plechů je jedna sklenička,... celý příspěvek > |
|
Co vaše réva?, 28.8.2010 Letos vysazená Arkadia u baráku kde tlak nemocí není takový jako na vlhké zahradě a jak dopadla... |
|
Co vaše réva?, 28.8.2010 Já jsem zase část podzimní výsadby musel vrátit nazpět do květináčů - voda a mokro, uhnily jim kořeny. Ono je to hlavně o počasí, pokud vysadím na podzim mohu ještě na jaře podsadit, jinak ztrácím rok. Buďte rád že máte co zakracovat! Já jsem letos... celý příspěvek > |
|
Co je to za nemoc u mých rajčat, 28.8.2010 Může to být odrůdou nebo nedostatkem draslíku. Mirek |
|
Postřik Championem, 28.8.2010 Rezistentní odrůdy jsou snad méně náchylné ale letos to bohužel u mne neplatí vůbec. Mirek |
|
Co vaše réva?, 27.8.2010 Já jsem si ji pořídil víceméně náhodou v zahradnictví před více než deseti lety. Hrozny má i nemá řídké, jak se to vezme, někdy jsou více do šířky, jindy zase dlouhé, velikost hroznu bývá také různá. Co mne na ní tenkrát zaujalo byly velké křupavé... celý příspěvek > |
|
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny, 27.8.2010 Tak já jdu na dýni úplně obráceně, vyberu semena (jádra, dýni vyhodím) promíchám se solí (10 litrů jader, půl kg soli) a nechám 24 hodin naležet při občasném promíchání (někdo přidává i česnek ale já se držím klasiky). Pak suším v horkovzdušné troubě... celý příspěvek > |
|
|
|
Slimáci, 24.8.2010 Jenže těch melounů by byla potřeba taky spousta! Mirek |
|
Lilek vejcoplodý (Baklažán, Patližán, Patlažán), 22.8.2010 Sklízel jsem je když byly na omak měkké, zralý lilek je i lesklý. Mirek |
|
Melounoviště 2010, 21.8.2010 Přikláním se na stopro k Vašemu názoru o nevhodných povětrnostních podmínkách, další věc co si myslím že hraje roli, je dlouhý pobyt rostlin v zemině (od vyklíčení po dnešek), samozřejmě zapřičiněný špatným počasím. Uvádí se že rostlina by neměla být... celý příspěvek > |
|
Lilek vejcoplodý (Baklažán, Patližán, Patlažán), 21.8.2010 Lilek se konečně probudil! |
|
Melounoviště 2010, 21.8.2010 Další Princ Albert, po rozkrojení smutný pohled. Je sladký a křupavý ale tuto anomálii vidím poprvé, jako dva melouny v jednom. Dávám to za vinu výkyvům počasí, nic jiného mne nenapadá. Ještě mám dotaz, tento plod měl částečně zelenou slupku, může to... celý příspěvek > |
|