Jablon granny smith

host - 155.12 (?)
29.8.2010 9:10
Zasadil jsem vloni na podzim dva stromky Granny S. na podnoži M9. Vyrašily oba dva ale roste jen jeden, ten druhý jsem na začátku léta po záplavách vykopal zakrátil kořeny a znovu zasadil. Bylo na něm vidět že kořeny uhnily, uvidím zda se ujme. Ten druhý se zazelenal a vypadá, s ohledem na to počasí co bylo, že je odolnější než např. Golden nebo Idared ale ne tak jako Goldstar nebo Topaz. Z BV Mirek
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 155.12 (?), 29.8.2010 9:10
Zasadil jsem vloni na podzim dva stromky Granny S. na podnoži M9. Vyrašily oba dva ale roste jen jeden, ten druhý jsem na začátku léta po záplavách vykopal zakrátil kořeny a znovu zasadil. Bylo na něm vidět že kořeny uhnily, uvidím zda se ujme. Ten druhý se zazelenal a vypadá, s ohledem na to počasí co bylo, že je odolnější než např. Golden nebo Idared ale ne tak jako Goldstar nebo Topaz. Z BV Mirek

hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 221.199 (?), 5.9.2010 22:42

Osobně tuto odrůdu nemusím ale ze zvědavosti a také na  "nátlak"  manželky a dcery jsem jeden stromek zasadil na podnoži MM 106-lokalita Židlochovice. Jak známo silně trpí strupovitostí i když jsem ji zkušebně stříkal na rozdíl od ostatních nerezistentů a každý rok od zasazení je abnormálně chytlavá na mšice.  Dozrává díky lokalitě naprosto v pohodě a jak již zde bylo zmíněno jiným přispívatelem také u mě ukazuje slabé líčko.  A  - klasika - ženským se nezavděčíš... po první úrodě konstatovaly, že z marketu jsou lepší a já zase tvrdím opak. Je to asi tím, že obě mají rády ovoce těsně před konzumní zralostí na rozdíl ode mne. 
           Zdravím

host - 133.163 (?), 21.9.2010 7:43
Začínám likvidovat jabloně na hodně vzrůstných podnožích, mmj. i Goldeny, se kterými jsem počítal i jako s opylovačem pro Granny Smith. Zůstává mi Goldstar ale ten je od jedné GS asi 2O metrů a nevím zda je to ještě v "dosahu". Likviduji i Bohemii (nevyhovující podnož) kterou chci nahradit Bohemií a Bohemií Gold. Chtěl bych se dotázat na další opylovače pro odrůdu GS. Ještě pro upřesnění uvedu stávající "sestavu" - Idared, Goldstar, Bohemia, Melrose, Šampion, Topaz, Rubinola, Granny Smith, zbývá místo ještě pro dva stromky (vše na drátěnce). Mirek

host - 210.6 (?), 22.9.2010 20:24

Granny Smith-je zajímavé, že tato odrůda má v letošním roce minimální strupovitost, zatím co poslední Golden Del.který mám je kompletně strupovitý-nepoužitelný.Je to taky jeho poslední sezona.Přitom ochrana byla prováděna u obou stejně. Stejně jako Golden dopadl i Gloster a ten taky končí. Je pravda, že letošní rok byl co se týká strupovitosti kalamitní, já jsem mněl navíc zakradu podmáčenou několik týdnů a při těch deštích byl problém dodržet správný termín postřiku.Právě proto mně GS velmi překvapil.Co se týká opylení je skladba dostatečná, na zbývající dva stromky jabloní na drátěnku bych Vám doporučil na jih Moravy červenou Rozelu a zelený Sirius což jsou rezistenty amám je odzkoušené.

Zdravím

host - 155.12 (?), 22.9.2010 21:06
Díky za tipy, určitě vypadají zajímavě. Uvažoval jsem ještě o Vandě nebo Lipnu. Mirek

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 1.10.2010 20:58
Dobrý den, dal jsem na Vaši radu a na Slovensku předobjednal jabloň Rozelu a Sirius, dále Bohemii a Bohemii Gold (na M9), hrušeň Konferenci na kdouloni a třešeň Grace Star na podnoži Gisela 5. Tím bych měl mít vše na slabě rostoucích podnožích.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz