Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Předělat stromek?, 5.6.2010
Jenomže v dotazu byl vyšší růst a ne bujnější růst. To co máte na mysli, to se dá udělat a říká se tomu "zpravokeřnění" nevím jestli vůbec jsem to napsal správně. No ale tam to může být jak bujnější, tak slabší růst, to zaleží na kultivaru.... celý příspěvek >
Předělat stromek?, 5.6.2010
Ten pojem "přihrnout a zplanit" neznám. Vyšší tvar lze docílit postupným odřezáním (odborným) spodných pater a tak povýšit korunu. Samozřejmě strom, který nutíme do růstu bude oddalovat plodnost a taky musí mít alespoń nějakou korunu... celý příspěvek >
Nemoc vrby, 5.6.2010 Obsahuje fotku
Také máme takovou vrbu a též má to co jsem pracovně nazval "úžeh na vrbě".Letos se to objevilo 2x. Jednou jsem to ostříhali a jak opět přišly deště tak je znovu na koncích. Viz foto.
Zvonkové, 5.6.2010
Zvonkové jsem pěstoval ve výšce 450 m na Valašsku na jižním svahu. Vkládal jsem do toho naděje ale bohužel se nenaplnily. Strupovitostí trpí ale ne tak moc. Závažný fakt je, že strupovitost "křiví" tvar plodu. Prostě je deformovaný a tudíž... celý příspěvek >
Bubnová sekačka Vari, 3.6.2010
Dobrý den, chtěl bych koupit bubnovou sekačku Vari Lucina. Pozemek mám 20 arů, mírně svažitý, seču 2 x za rok. Pokud by někdo měl nejaké zkušenosti s touto sekačkou, prosím napište. Děkuji
Neznámý černý pták, 3.6.2010
Neznámý pták byl již vyřešen. Jedná se o řidčeji vyskytujícího se kosa, který není ten běžný jako černý ani kos horský ale žije v lese a na podzim a zimu přilétává blíže k obydlím a jeho chování je jiné. Taky jsem se dověděl, že kos černý má jak... celý příspěvek >
Krtek - a je to, 3.6.2010
"To Wimpi" Mám úplné stejné zkušenosti s chytáním krtků a taky mohu potvrdit, že využívají staré chodby a když se rozhodnou rýt, tak to je určitě v nějaké souvislosti s jejich "investiční činností" o které nemám ponětí. Co se mne... celý příspěvek >
Úroda, 2.6.2010 Obsahuje fotku
Takto to vypadá letos. Vždy dávám pár prutů vrby aby mne pes nešlapal do záhonu. Letos mnohé ani nevzešlo, zato vrba zakořeňuje úžasně.
Loňská očka neraší, 2.6.2010
Když se očkuje v srpnu, tak to je na očko spící nebo bdící, to už přesně nevím jak přesně se to jmenuje ale jednoduše se dá poznat jestli se chytlo. Funguje to na 100%. Prsty se po 14 dnech až 3 týdny cvrnkně do řapíku. Když je to přijato, tak... celý příspěvek >
Feromonové lapače, 31.5.2010
Kdysi jsem používal feromonové lapače na pilatku švestkovou. Je otázkou, zda lapač je lapač nebo jenom signalizátor množství a doby výskytu. Můj názor je takový, že u malých sadů a ojedinělých pár stromů toto slouží jako spíš negativně v tom smyslu,... celý příspěvek >
Podivná choroba višně, 30.5.2010
Opět ze zkušenosti mohu doložit, že višně v celé oblasti (Valašsko) odešly při velmi teplém jaru bez nějakého většího deště, akorát vím, že poměrně předčasně se přestalo (na část dubna) topit a foukal několik dní východní vítr. Pro mne to bylo velké... celý příspěvek >
Podivná choroba višně, 30.5.2010
Nechci Vás strašit ale podle mého názoru napadenou višeň zachránit nejde. Mne taky se zazelenala na vrcholcích i jsem odebral za rok rouby a narouboval na jinou podnož a po vypěstování korunky to zase pošlo na moníliový úžeh.
Potlačení plevele Kakost luční, 30.5.2010
Teoreticky by to šlo dávat někam ale je to z plochy 33 arů a to je hromada. A navíc kompost pouze z trávy se špatně dělá. Někde v literauře sadařské jsem četl, že takto roložená (po sadu) tráva je zdrojem živin lépe přijatelných pokud se hnojilo... celý příspěvek >
Nemocný stromek, 29.5.2010
Takové ty ostrůvky odumřelé kůry a různé jizvy a hlavně kolem pupenů připomínají tzv. léze u úžehu peckovin. Že by to šlo i na jabloně, tak to nevím.
Problem s Durancii (loni nasazene stromky), 21.5.2010
Omlouvám se pokud jsem to "vzal" Murphymu.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika