Když se očkuje v srpnu, tak to je na očko spící nebo bdící, to už přesně nevím jak přesně se to jmenuje ale jednoduše se dá poznat jestli se chytlo. Funguje to na 100%. Prsty se po 14 dnech až 3 týdny cvrnkně do řapíku. Když je to přijato, tak upadne. Kyž ne, tak zavedne a zůstane tam a neupadne. Takže o tom jestli očko je v pořádku se rozhoduje už ke konci srpna a ne nějak dodatečně na jaře. Očkovat na jaře jsem ještě nezkoušel.
Loni v srpnu jsem očkovala současně třešeň na třešeň a blumu a mirabelku na švestku. Očka, která přirostla na švestce, na jaře vyrašila a dnes jsou z nich již hezké větvičky. Přijatá očka na třešni však neraší. Třešeň je mladá - předloňská. Hodně jsem ji ostříhala, abych očka vyprovokovala, ale marně. Všechna její vlastní raší krásně (i pod a kolem těch nových), ale ta přiočkovaná se ani nehnou. Mohu jim nějak pomoci? Například doporučovaným obráceným měsíčkovým zářezem?
Když se očkuje v srpnu, tak to je na očko spící nebo bdící, to už přesně nevím jak přesně se to jmenuje ale jednoduše se dá poznat jestli se chytlo. Funguje to na 100%. Prsty se po 14 dnech až 3 týdny cvrnkně do řapíku. Když je to přijato, tak upadne. Kyž ne, tak zavedne a zůstane tam a neupadne. Takže o tom jestli očko je v pořádku se rozhoduje už ke konci srpna a ne nějak dodatečně na jaře. Očkovat na jaře jsem ještě nezkoušel.
Mám stejné problémy. Ujme se skoro 100% (v létě), ale vyraší tak 80%, u třešní míň jak polovina. Někdo se tu zmiňoval, že se v běžné praxi třešně/višně ani moc neočkují, hlavně roubují... tak třeba to má taky význam!? Ještě by stálo za to zkusit Forkerta...