|
Příspěvky uživatele - 220.205
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
1. výpal ma barvu jako Glacidet - modrozelenou, 8.6.2010 Tak to je tedy úžasný nesmysl, že si kys. solná kovové mědi "nevšímá" a tomu vašemu kamarádovi, který Vám to poradil "poděkujte". Až to uděláte potřetí, tak Vám v zařízení vznikne pěkná díra, ale zase to bude skvěle větrat.... celý příspěvek > | | Vínovice, 7.6.2010 Na dotaz o složení bioplynu ve Wikipedii jsem nalezl následující složení: metan 40-75%, oxid uhličitý 25-55%, vodní pára 0-10%, dusík 0-5% a další minoritní složky. Ovšem o metanolu ve složení bioplynu není ani slovo. slosar-petr@seznam.cz | |
| | Vínovice, 6.6.2010 Metanolové kvašení neznám, kde jste to četl? P.Š. | | Zbytkový cukr, 6.6.2010 Nepochybně to tak je, ale kvašení se také mohlo zastavit nevhodnou teplotou, stále máme ve sklepích plus mínus 15 °C. Ale v této době by měly být všechny loňské kvasy zpracovány. Souhlasím s názorem, že švestkový patří mezi nejstabilnější, ale... celý příspěvek > | | Vínovice, 6.6.2010 Methylalkohol, též metanol se tvoří rozkladem kyseliny galakturonové, která je přítomná částečně ve formě methylesteru. Nejvíce jsou metanolem ohroženy destiláty z hrušek Williams, rybízu a kdoule, nejhorší situace je u destilátu z jeřabin. Tento... celý příspěvek > | | Kvas, 31.5.2010 V publikaci Josefa Škopka: Výroba destilátů z vlastního ovoce, nakl. DONA 2003, str.73 je využití výpalků k výrobě kompostu doporučováno. slosar-petr@seznam.cz | | Je kvas už hotový?, 26.5.2010 V příspěvku z 20.5.2010 doporučuji 400 ml 20% H2SO4 na 200 litrů hruškového máče. P.Š. | | Je kvas už hotový?, 23.5.2010 Jaké jsou nevýhody kyseliny citronové a vinné? Jak už jsem psal, kyselina citronová se v průběhu několika dní (záleží na teplotě) rozkládá. Jedná se o trikarboxylovou kyselinu, která uvolňuje oxid uhličitý a vodu a tím se kyselost ztrácí, pH se... celý příspěvek > | | Je kvas už hotový?, 21.5.2010 Nic si z toho nedělejte, já jsem se taky spletl. Kyselina mléčná je totiž 1-hydroxypropionová kys., nikoliv 2 - OH... Zdraví Petr Šlosar | | Je kvas už hotový?, 20.5.2010 Myslím, že tato technika jakéhosi falešného víka či roštu je velmi zajímavá. Tento způsob je již popsán v knize O. Vondráčka: Výroba lihu a ušlechtilých pálenek, PRAHA 1945, str. 32. Autor doporučuje ještě jeden spodní rošt, přes který se dostane jen... celý příspěvek > | |
| | Je kvas už hotový?, 19.5.2010 Děkuji za rychlou odpověď, o hruškách jsem se nezmińoval neboť je považuji za nejproblematičtější kvas. Vzhledem k významnému nedostatku organických kyselin jsou snadno napadány křísotvornými kvasinkami typu Pichia, Candida i Hansenula, zvláště je-li... celý příspěvek > | | Je kvas už hotový?, 19.5.2010 Jde o to, čemu říkáte zpočátku. Pokud je to v průběhu dvou týdnů 3-4x zamícháno, přičemž celková doba kvašení, při řekněme 16 °C je 5-6 týdnů, deka se spolehlivě objeví. Potom může dojít na názor monografie: J.Pischl: Vyrábíme ušlechtilé... celý příspěvek > | | Jak vyrobit kvas na žitnou?, 16.5.2010 Citaci najdete v podrubrice Destilát z kukuřice, ze dne 19.4.2010. P.Š. | | Calvados a.j, 11.5.2010 To je sice pravda, ale přesto je třeba být na přídavek cukru do jablečného moštu opatrný. Je tu samozřejmě zákon 61/1997, který to výslovně zakazuje, včetně aplikace medu, viz monografii Uhrová H. Domácí výroba slivovice a ostatních destilátů,... celý příspěvek > | | Je kvas už hotový?, 10.5.2010 Po šesti měsících by švestky měly být vykvašené i při relativně nízké teplotě. Po ochutnání by kvas měl být nakyslý a jen nepatrně sladký. Pokud na hladině plave vrstva švestek, tzv.deka, tak ji odstraňte a do palírny, teď už tam žádný nával nebude.... celý příspěvek > | |
|
|
|
|