Příspěvky uživatele - 220.205

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
1. výpal ma barvu jako Glacidet - modrozelenou, 8.6.2010
Tak to je tedy úžasný nesmysl, že si kys. solná kovové mědi "nevšímá" a tomu vašemu kamarádovi, který Vám to poradil "poděkujte". Až to uděláte potřetí, tak Vám v zařízení vznikne pěkná díra, ale zase to bude skvěle větrat.... celý příspěvek >
Vínovice, 7.6.2010
Na dotaz o složení bioplynu ve Wikipedii jsem nalezl následující složení: metan 40-75%, oxid uhličitý 25-55%, vodní pára 0-10%, dusík 0-5% a další minoritní složky. Ovšem o metanolu ve složení bioplynu není ani slovo. slosar-petr@seznam.cz
Vínovice, 6.6.2010
Metanolové kvašení neznám, kde jste to četl? P.Š.
Zbytkový cukr, 6.6.2010
Nepochybně to tak je, ale kvašení se také mohlo zastavit nevhodnou teplotou, stále máme ve sklepích plus mínus 15 °C. Ale v této době by měly být všechny loňské kvasy zpracovány. Souhlasím s názorem, že švestkový patří mezi nejstabilnější, ale... celý příspěvek >
Vínovice, 6.6.2010
Methylalkohol, též metanol se tvoří rozkladem kyseliny galakturonové, která je přítomná částečně ve formě methylesteru. Nejvíce jsou metanolem ohroženy destiláty z hrušek Williams, rybízu a kdoule, nejhorší situace je u destilátu z jeřabin. Tento... celý příspěvek >
Kvas, 31.5.2010
V publikaci Josefa Škopka: Výroba destilátů z vlastního ovoce, nakl. DONA 2003, str.73 je využití výpalků k výrobě kompostu doporučováno. slosar-petr@seznam.cz
Je kvas už hotový?, 26.5.2010
V příspěvku z 20.5.2010 doporučuji 400 ml 20% H2SO4 na 200 litrů hruškového máče. P.Š.
Je kvas už hotový?, 23.5.2010
Jaké jsou nevýhody kyseliny citronové a vinné? Jak už jsem psal, kyselina citronová se v průběhu několika dní (záleží na teplotě) rozkládá. Jedná se o trikarboxylovou kyselinu, která uvolňuje oxid uhličitý a vodu a tím se kyselost ztrácí, pH se... celý příspěvek >
Je kvas už hotový?, 21.5.2010
Nic si z toho nedělejte, já jsem se taky spletl. Kyselina mléčná je totiž 1-hydroxypropionová kys., nikoliv 2 - OH... Zdraví Petr Šlosar
Je kvas už hotový?, 20.5.2010
Myslím, že tato technika jakéhosi falešného víka či roštu je velmi zajímavá. Tento způsob je již popsán v knize O. Vondráčka: Výroba lihu a ušlechtilých pálenek, PRAHA 1945, str. 32. Autor doporučuje ještě jeden spodní rošt, přes který se dostane jen... celý příspěvek >
Je kvas už hotový?, 19.5.2010
Děkuji za rychlou odpověď, o hruškách jsem se nezmińoval neboť je považuji za nejproblematičtější kvas. Vzhledem k významnému nedostatku organických kyselin jsou snadno napadány křísotvornými kvasinkami typu Pichia, Candida i Hansenula, zvláště je-li... celý příspěvek >
Je kvas už hotový?, 19.5.2010
Jde o to, čemu říkáte zpočátku. Pokud je to v průběhu dvou týdnů 3-4x zamícháno, přičemž celková doba kvašení, při řekněme 16 °C je 5-6 týdnů, deka se spolehlivě objeví. Potom může dojít na názor monografie: J.Pischl: Vyrábíme ušlechtilé... celý příspěvek >
Jak vyrobit kvas na žitnou?, 16.5.2010
Citaci najdete v podrubrice Destilát z kukuřice, ze dne 19.4.2010. P.Š.
Calvados a.j, 11.5.2010
To je sice pravda, ale přesto je třeba být na přídavek cukru do jablečného moštu opatrný. Je tu samozřejmě zákon 61/1997, který to výslovně zakazuje, včetně aplikace medu, viz monografii Uhrová H. Domácí výroba slivovice a ostatních destilátů,... celý příspěvek >
Je kvas už hotový?, 10.5.2010
Po šesti měsících by švestky měly být vykvašené i při relativně nízké teplotě. Po ochutnání by kvas měl být nakyslý a jen nepatrně sladký. Pokud na hladině plave vrstva švestek, tzv.deka, tak ji odstraňte a do palírny, teď už tam žádný nával nebude.... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika