|
Sekání mokré trávy, 17.5.2010 každý máme něco, je dobré si o tom něco zjsitit, ale zase se v tom moc dlouho nehrabat :) tak hlavně, že seká jak má ;) |
|
Sekání mokré trávy, 17.5.2010 bože vy jste tak velký teoretik, že byste měl zvážit sekání trávy jen virtuálně... vytáhnete návod nebo to prostě zkuste v praxi! |
|
|
|
Probírka plodů, 14.5.2010 co znamená pojem "královský květ"? díky |
|
Jak na trávník ze samých drnů?, 13.5.2010 nebo vykopat nejhorsi drny (ty nejvyssi) a srovnat dalsi hlinou do roviny a znovu osit mista, kde trava neni... |
|
Je plánovaný řez hrušky správný?, 5.5.2010 jj, pravda. Je jen smutné, že tenhle stromek jsem si vybral sám... tedy byl zabaleným že ho nešlo skoro vidět, ale chybami se člověk učí :)
na druhou stranu přes zásilkové zahradnictví mi přišla úplně úžasná třešeň (dle mého), která má větve... celý příspěvek > |
|
Prosím o radu jak napravit chybu, 4.5.2010 a co ten základ obložit nějakými plochými kameny a udělat z toho vyvýšený záhon? Myslím, že by to mohlo být hezké, záhon na víc se Vám jistě hodí (nebo do něj přestěhujete jiný) a základ pro skleník postavíte tam, kde se vám to bude hodit... :) |
|
Je plánovaný řez hrušky správný?, 4.5.2010 Zdravím Vás,
stromy jsou pro mě od loňska novinkou. Přes zimu se vyřídili zající, ale zdá se že hruška roste krásně dál. Je zamazaná balzámem a jako by ji nic nechybělo.
Bohužel z ní vyrostl DVOJÁK. Pravá větev je suchá a v její dolní části jsou... celý příspěvek > |
|
Jaké je to hnojivo?, 28.4.2010 Hnojivo se doporučuje používat při aplikaci fosforu k podzimnímu předseťovému hnojení, nebo regeneračnímu hnojení ozimů. Možné použití rovněž k základnímu jarnímu hnojení s nutností dodatečného dusíkatého přihnojování plodin. Nedoporučuje se současná... celý příspěvek > |
|
Jak okyselit vodu na borůvky, 26.4.2010 dešťovou vodou nedisponujete? Ta je slabě kysela určitě :) |
|
Jak snížit ph půdy?, 26.4.2010 proč nepřihnojit síranem amonným? pH sníží, trávník pohnojí - pokud je to zároveň v plánu, tak v tom nevidím nic špatného :) |
|
|
|
Lze jeste v tuto dobu sadit stromky, 23.4.2010 loni jsem to dělal podobně, také jsem nechtěl ztratit rok...
stromy i přes zalévání v podstatě vůbec nerostly, část z nich měla i houbovou chorubu, ale vydržely. Letos na jaře se krásně rozjely...
můj závěr: pokud máte stromky, tak je nasaďte.... celý příspěvek > |
|
Stříhání borůvek, 13.4.2010 stříhám až po odkvětu resp. sklizni, borůvky ještě stihnou vyhnat nové výhony, které zdřevnatí a nemají problém přezimovat. Tím nepřijdu o žádnou borůvku z ustřižených větviček :)
Mám na nich i staré dřevo (4 leté) ze kterého raší nové větvičky a... celý příspěvek > |
|
Pískování trávníku - jaký písek lze použít, 8.4.2010 zkuste se spokojit s pískem říčním, není to to nejlepší co můžete mít, ale postačí... navíc je ho všude dost a je celkem levný. |
|
Pískování pomocí sypacího vozíku?, 26.3.2010 já to dělal včera tím složitejší postupem: sekačkou co nejníž (u mě 25mm), vertikutator (co nejníž), písek promíchaný s kompostem a popelem ze dřeva (6:1:0,x) a rozhrnutý latí... nahoře pocukrovaný novým semínkem trávy (spodní vrstva není moc hustá)... celý příspěvek > |
|
Kruhové fleky shnilé trávy v trávníku, 4.3.2010 já bych se zase tak té chemie nedržel... jednou na to všichni chcípneme. mám na zahradě to samé a stačilo vzít hrábě, travička je najednou jak na podzim, ale suchá místa samozřejmě nevzkřísí, jen pomůže vyschnutí plísně a její ukončení. |
|