Pískování pomocí sypacího vozíku?

host - 190.202 (?)
26.3.2010 8:12
já to dělal včera tím složitejší postupem: sekačkou co nejníž (u mě 25mm), vertikutator (co nejníž), písek promíchaný s kompostem a popelem ze dřeva (6:1:0,x) a rozhrnutý latí... nahoře pocukrovaný novým semínkem trávy (spodní vrstva není moc hustá) a zaválcováno. Je to zkušební vzorek cca 20m2, tak jsem zvědavý :-D Do rána do krásně nabralo vlhkost, takže uvídíme co z toho bude.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 47.75 (?), 25.3.2010 6:23, zobrazeno: 8311x

Hezky den! Tak premyslim, ze bych zkusil zapiskovani a napadl me sypaci vozik. Zkousel jste to nekdo? Ma to smysl? Prijde mi, ze by byl travnik pouze "pocukrovany". A to asi ztraci smysl. Nebo rozhazet pisek lenom lopatou? Budu rad za poznatky, co je pro pouziti nejlepsi. Diky.  

host - 180.243 (?), 25.3.2010 8:06

Já jsem se do podobných experimentů pouštěl předloni. Problém je ve vlhkosti písku. Já jsem používal křemičitý a ten se lepil a vozík nešel vůbec použít. Rád bych znal zkušenosti někoho, kdo má rozmetadlo od Varesu RV-200. Z obrázků mi ale také nepříjde moc pravděpodobné, že by si s lepícím se pískem poradilo.

Řešením by snad byl rozmetač KRRJ Green Wizard od DAKR, ale kvůli ceně je pro nás amatéry nedostupný a půjčovnu, která by jej měla jsem nenašel.

Takže jsem skončil u lopaty a smetáku, dopadlo to blbě - nerovnoměrné rozprostření písku a navíc jsem u toho byl nadřený tak, že mne podobné nápady na několik let přešly.

Hodně sil!

Michal

host - 34.217 (?), 25.3.2010 12:50

tak teďka jste mě trošku vystrašili :)) chystáme se pískovat asi za týden, a myslela sem, že lopatou prostě rozhodíme, pohrabeme, budeme se snažit splnit vrstvu 1 cm a bude hotovo :) ale vypadá to, že máte zkušenost s lopatou a rozhozem, že to zase není tak jednoduché jak to vypadá :)

Sima

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.44 (?), 25.3.2010 17:53

O minulém víkendu jsem po stavbě domu likvidoval zbytek písku (cca 2m3) a normálně jsem ho rozhodil mezi trávník lopatou. Chce to trochu grif, ale i když byla spodní část písku mokrá, tak v pohodě. Druhý den písek uschnul a děcka jek lítají po zahradě, tak krásně zapadl do drnu. Řešení je to levné, rychlé a jednoduché. Dnes po písku v trávě není ani památky.
Martin

host - 190.202 (?), 26.3.2010 8:12
já to dělal včera tím složitejší postupem: sekačkou co nejníž (u mě 25mm), vertikutator (co nejníž), písek promíchaný s kompostem a popelem ze dřeva (6:1:0,x) a rozhrnutý latí... nahoře pocukrovaný novým semínkem trávy (spodní vrstva není moc hustá) a zaválcováno. Je to zkušební vzorek cca 20m2, tak jsem zvědavý :-D Do rána do krásně nabralo vlhkost, takže uvídíme co z toho bude.

host - 161.178 (?), 26.3.2010 21:10

Sypací vozík jsem si také pořídil, ale jako mnoho dalších "zahradních pomocníků" se moc neosvědčil (mám " truhlíkový" od toho modrého výrobce) - písek na kvalitní rozsypání musí byt úplně suchý a jemný, aby se nezacpali vyhazovací otvory. Teď normálně písek dovezu kolečkem, "rovnoměrně" rozházím lopatou, roztáhnu plast. hráběmi a letos jako novinku to doladím zatahovací sítí (to samé, jako když rovnají antukový kurt - na kus latě přidělám síť). Posypový vozík je dobrý na " jemné" cukrování suchým křemičitým pískem. Brrouk

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz