Znáte ji někdo?
|
|
|
|
host - 229.90 (?) 14.10.2008 5:45
No, snad ne, když tak si raději dejte někam do písku zakořenit nějaký ten lístek, pro jistotu. Tu fotku červeného jsem viděla na internetu také, vypadá to zvláštně bez listů, taky by mě nenapadlo, že je to stejná rostlina. Hezký den, L.T.
P.S.: omlouvám se, jsem hrozná s tím přihlašováním, vždycky si na to vzpomenu, až už píšu.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 63.103 (?), 13.10.2008 18:25
Dobrý den, já věděla, že jsem ji už někde viděla, prohledala jsem doma všechny knížky a nakonec jsem ji našla v knížce z roku 1965, jmenuje se HAEMANTHUS ALBIFLOS, také se jí říká krvokvět. Potřebuje hodně slunce, i v zimě snese teplo, je to sukulentní rostlina, namá ráda velký květináč a opatrně s kořeny. Množí se i odříznutým listem, zapíchnutým do písku, bývá i červeně tečkovaná forma, proto krvokvět. Pochází z Jižní Afriky. Vypadá moc hezky, je vidět, že se jí u Vás daří. L.T.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 229.90 (?), 14.10.2008 5:45
No, snad ne, když tak si raději dejte někam do písku zakořenit nějaký ten lístek, pro jistotu. Tu fotku červeného jsem viděla na internetu také, vypadá to zvláštně bez listů, taky by mě nenapadlo, že je to stejná rostlina. Hezký den, L.T.
P.S.: omlouvám se, jsem hrozná s tím přihlašováním, vždycky si na to vzpomenu, až už píšu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 229.90 (?), 14.10.2008 11:35
Ono to má asi jako všechno víc českých názvů, když jsem to dala na internet, tak tam vedle latinského bylo ještě i " sloní ucho ".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 229.90 (?), 14.10.2008 12:11
U toho krvokvětu bylo psáno, málo přesazovat, má ráda plný květináč a nesnáší poškození kořenů, proto jsem psala pozor na kořeny. Tak mít kořeny musí, na to sloní ucho se ještě jednou mrknu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 229.90 (?), 14.10.2008 12:17
Tak tam píší, že báze, odkud vyrůstají kořeny je sploštělá a vypadá jako cibule, asi to vysloveně cibule být nemusí. Když se podíváte na klivii, je to podobné.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|