Znáte ji někdo?

Veronika26 - (5) - 97.34 (?) 
7.4.2009 12:26

Přeji hezky den, ano už jsem ji nasla je to Euphorbia leuconeura je to celkem zvlaštní rostlina, když jsem si přečetla snad doufam, že celkem dost o této kytce nejprve jsem se zděsila, když jsem četla, že střilí semena, v první řade jen z toho, že mame plovouci podlahu a co když zapadne nekam a rozkličí mi mezi podlahou?že je jedovata což neni problem nemame zatim deti ani žadné zviřectvo, takže opatrnost jen k sobe..

Ale trochu jsem se lekla, sice jsem stale v rozpoloženi zda ji kuli temto seminkam pěstovat-či ne..Ale zase se mi moc libí jeji listy a celkově je moc hezka... Mam docela dilema pěstění neni naročné, ale ty seminka mě děsí..

S přaním hezkeho dne všem Přeje Veronika a moc vam děkuji za pomoc...

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 49.39 (?), 7.4.2009 13:05

Klíčit Vám začne, pokud k tomu bude mít odpovídající podmínky, tedy především dostatečnou vlhkost. Nepředpokládám, že ji u Vás v podlaze najde. Kromě toho - vy v plovoucí podlaze máte větší spáry?

Myslím, že z ní nemusíte mít obavy. A kdyby se Vám nelíbilo její střílení, pak ostříháte odkvetlé květy a jkytka bude mít po hehe.

Josef.

Veronika26 - (5) - 97.34 (?), 7.4.2009 16:13

Ano bohužel se nam trochu rozjela podlaha takže proto mam obavy, aby se nezaklicila někde pod plovouci podlahou:-) asi se jen zbytečně strachuji, ale opravdu moc nemam zkušenosti s kytkami..Od rodiču znam, jen takové ty běžné, co jsme meli doma, jako jsou ty pnouci... atd.

Takže pokud odstřiham, odkvetlé květy, tak kytka nebude střílet semínka?to by mě nenapadlo, děkuji za další radu, opravdu jsem vam moc vděčna..

Co se týče vlkosti, tak spiše mame slunny byt mame byt položeny na sever což tedy mame cely den až skoro do večera prosluněno...

Snad to neni problem, asi bych ji před sluncem, neměla kde skryt.. Jen nekde v koutě, ale mista nemame moc na rozdavani, takže nevim, nevim musím asi vše promyslet :-) Veronika

host - 49.39 (?), 7.4.2009 16:28

Je pěkná. Vyzkoušejte ji. Vždycky ji můžete někomu darovat (a uděláte mu tím radost).

Josef.

Veronika26 - (5) - 97.34 (?), 7.4.2009 16:39

Pravda, vždycky se najde nejaké řešeni, no zkusim a pak se ukaže..třeba nebudu ta prava pěstitelka :-)

Přeji krasny den Veronika :-)

host - 16.178 (?), 10.7.2009 8:54

Je to krvokvět.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky >