Pokojové rostliny
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.129 (?), 7.1.2010 16:21
je to tak-celou sezonu až do mrazíků min. podzimu byly venku. zpočátku jen na dopoledním slunci, od asi září už na plném. jenom cymbidia-ty vandy mám nové. faleopsisy ven nedávám. jenom taková raritka: nejstarší cym. mám od sousedky, kdy nikdo z nás nevěděl odrůdu. ona mi dala hlízku a já ji nasadila do normální- dokonce sprosté hlíny ze zahrady. a představte si- každý rok to kvetlo.byl to nijak atraktivní drobnokvětý kultivar-hnědofialové barvy. -až jsem koupila ve výprodeji další čtyři velkokvěté, tak jsem zjistila sortu . mám ho doposud -20 let!!!samo, že už mockrát přesaz.ovaný - až pokvete vyfotím. po letnění byly cym. v chladném pokoji, kde je vyplé topení. až jsem viděla puky, dala jsem je do ložnice- tam je asi15 stupnˇů. jedno už je před rozpukem, ostatní mají tak 10.cm puky. KAJA
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.129 (?), 7.1.2010 16:38
Ello -teď to tak nevadí. akorát bude rychleji odkvétat. ale najaře má cymbidko rádo venčení na polostínu. na podzim už může být i na plném slunci .před mrazy jsem je dala dovnitř , do nevytápěného pokoje, až ukázaly puky- šly do ložnice -je tam asi 15 stupňů. nechala bych je dále v tom chladném, ale přišly ty velké mrazy, tak jsem se bála. jinak -ony opravdu musí mít před květem chladno-jinak nepokvetou nanovo KAJA
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.129 (?), 7.1.2010 16:44
Zapoměla jsem napsat, že kvete jenom jednou za rok, obyčejně v zimě nebo brzy na jaře. K
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zuzi - (21) - 4.182 (?), 4.2.2010 22:16
J á se taky pochlubím s naší palmu už druhou v pořadí (2,5 m), která nás dnes tlačí z bytu. Magda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
flam - (31) - 187.3 (?), 5.2.2010 18:39
Taky se musím pochlubit jak mi letos kvetl Mračňák. Sice takto kvetl v létě, ale je to vlastně přenosná pokojová kytka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|