Pokojové rostliny

host - 230.129 (?)
7.1.2010 16:44

Zapoměla jsem napsat, že kvete jenom jednou za rok, obyčejně v zimě nebo brzy na jaře. K

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 230.129 (?), 7.1.2010 16:21

je to tak-celou sezonu až do mrazíků min. podzimu byly venku. zpočátku jen na dopoledním slunci, od asi září už na plném. jenom cymbidia-ty vandy mám nové. faleopsisy ven nedávám. jenom taková raritka: nejstarší cym. mám od sousedky, kdy nikdo z nás nevěděl odrůdu. ona mi dala hlízku a já ji nasadila do normální- dokonce sprosté hlíny ze zahrady. a představte si- každý rok to kvetlo.byl to nijak atraktivní drobnokvětý kultivar-hnědofialové barvy.  -až jsem koupila ve výprodeji další čtyři velkokvěté, tak jsem zjistila sortu  . mám ho doposud -20 let!!!samo, že už mockrát přesaz.ovaný   - až pokvete vyfotím.     po letnění byly cym. v chladném pokoji, kde je vyplé topení. až jsem viděla puky, dala jsem je do ložnice- tam je asi15 stupnˇů. jedno už je před rozpukem, ostatní mají tak 10.cm puky.  KAJA

host - 230.129 (?), 7.1.2010 16:38

Ello -teď to tak nevadí. akorát bude rychleji odkvétat. ale najaře má cymbidko rádo venčení na polostínu. na podzim už může být i na plném slunci .před mrazy jsem je dala dovnitř  , do nevytápěného pokoje, až ukázaly puky- šly do ložnice -je tam asi 15 stupňů. nechala bych je dále v tom chladném, ale přišly ty velké mrazy, tak jsem se bála. jinak -ony opravdu musí mít před květem chladno-jinak nepokvetou nanovo   KAJA

host - 230.129 (?), 7.1.2010 16:44

Zapoměla jsem napsat, že kvete jenom jednou za rok, obyčejně v zimě nebo brzy na jaře. K

ella56 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (222) - 48.29 (?), 7.1.2010 22:34

Na venčení mám dobré podmínky, letním všechny pokojovky, tak je hned po zmrzlých dám na zastřešené schodiště, třeba si s tím kvetením dají říct, díky E

Zuzi - (21) - 4.182 (?), 4.2.2010 22:16

J á se taky pochlubím s naší palmu už druhou v pořadí (2,5 m),  která nás dnes tlačí z bytu. Magda

Bez názvu
Bez názvu

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 5.2.2010 17:52

Ahoj Magdi, ta palma je moc pěkná a vůbec ta velikost, to aby jste jí pořídila zvláštní místnost.To já zas včera neodolala a koupila jsem si aspoň malou fialku.Mají v obchodech už i krásné primulky, ale s těma ještě chvilku počkám.Hezký den.

Bez názvu
Bez názvu

flam - (31) - 187.3 (?), 5.2.2010 18:39

Taky se musím pochlubit jak mi letos kvetl Mračňák. Sice takto kvetl v létě, ale je to vlastně přenosná pokojová kytka.

Bez názvu
Bez názvu

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 5.2.2010 18:53

Flam, jak moc je náročný na pěstování?Já po něm už pokukuji třetím rokem a ještě jsem se neodhodlala ke koupi.Ale když se dívám na tu Vaši fotku... asi do toho půjdu.Hezký večer.

flam - (31) - 187.3 (?), 5.2.2010 19:20

micuko, Mračňák náročný na pěstování není, klidně do toho jděte. Chce více vody a co je ale horší " přitahuje" molice, ale to není sám že? My ho převážíme na leto na chalupu, je venku, ale když jedeme domů na zimu musím ho hodně ostřhat, ale nevadí mu to už zase obrostl a dokonce i kvetl.Samozřejmě méňe než v létě.

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 5.2.2010 19:44

Molice je pěkný prevít, předloni jsem ji našla touto dobou doma na campanulce a v létě mi zlikvidovaly moje první dvě fuchsie.Ale dnes už vím co a jak a jaký postřik použít, tak by to nemusel být zas takový problém.Už jsem se naučila, že květiny které dávám po letnění domů, stříkám preventivně postřikem proti savému a žravému hmyzu.Flam, půjdu do toho, je to moc pěkná květina.Tak ať se daří vašemu Mračňáku a já Vám pak v létě napíšu jak to vypadá s tím mým.Hezký večer.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika