Zimaaaaaa
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2883) - 208.138 (?) 31.8.2021 20:04
Petře, potvrzuji, že odolňáci nejsou žádní rekordmani ve výnosech. Kdysi v roce 2018 mi dal Mountain Magic přes 6 kilo. Teď to přesně nesleduju, ale odhadem bych řekl, že ty ostatní dávají tak nějak podobně. Vitálnější Crimson či Cocktail Crushe se možná vyšplhají i k 8, ale to je tak jejich strop. Ve srovnání s třeba Tornádem docela pokulhávají. Ale chuťově jsou výtečná a Mountain Magic má potenciál na 10. Ale taková se mi letos zatím (?) neurodila. Ten přebytek vláhy způsobuje, že jsou vodnatější a chuť není tak koncentrovaná. A cukru je taky míň.
Dobrá zpráva je, že podle předpovědi se má oteplit a přestat pršet. Doufejme, že se odborníci nemýlí.
Milan HP
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 25.216 (?), 28.8.2021 11:36
Na fotkách dnešní stav. Dokonce pozdní brambory mám OK, poslední fotka. Ta žlutá (viz výše) jsem dostal a jsou hodně velká, na fotce to tak nevypadá. Bude to ale nějaká běžná odrůda. Brunito na fotce zraje i nahoře. Adam jsou ty chumle. Brunito nevalné chuti. Adam je spíš do skleníku, zraje pomalu. Pak mám Goldkrone, dobré. A Black Cherry, výborné, pikantní, rajčatové a dobře zraje. To žluté také ujde. Příští dám jen Black Cherry a nějaká ranější, krmná. Pro želvy. Pozdní jsou na nic, protože v tuto dobu už tolik nežerou. Rajčata ale želvy odvápňují, takže krmení s nimi nepřehánět!
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.235 (?), 28.8.2021 12:35
Dobry den pan Milan HP, mohli by ste pridat fotky tych odolnych odrôd, chcel by som si spravit predstavu ako vyzeraju naozaj v praxi. Nie len to co je odotene na obale semien. vdaka Palo
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2883) - 208.138 (?), 31.8.2021 19:15
Není problém. Některé vypadají trochu zdrchaně, ale to jsou vlastně bifteky, které už odplodily.
Podívejte se sám.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
host - 28.103 (?), 28.8.2021 14:17
V téhle zimě jsem nucen sbírat rajčata z náznakem zabarvení tj. žlutá, aby vůbec dozrála. Chutnají jako lepší rajčata z krámu. Většinou nejsou jen kyselá ale cukernatost tu kyselost vyváží. Sweet milion je na tom trošičku lépe. Ten náznak cukru cítím. Ale ani jeden plod na rostlině už dozrát asi nenechám. Musím podotknout že black cherry je taky dobrá.
Přemýšlel jsem, že bych dal ty determinantní do polykarbonátového pařníku 6x1,5m*0,5m. Vytápění s rozdílem 25C by mělo pokrýt 600W. A chtěl bych spíše menší rajčata. Ty mají lepší chuť. Líbí se mi rajčata vyšlechtěna od pana Bagetta. Konkrétně gold nugget.
Uvidíme co nakonec seženu.
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 30.8.2021 10:28
Pokračuje nám "srpnová zima" a také pokračuje úspěšná chemizace rajčat a to látkou azoxystrobin v přípravku zvaném Ortiva. Na jednom místě jsem přece jen našel hnědou část stonku, a protože byla prožraná dovnitř, ale přitom v horní části sazenice, tak jsem celou horní část odstranil. Kladu si otázku, "čím to je, čím to je", že je letos rajčat tolik, a že jsou tak chutná, oproti minulému roku, který byl v počasí dosti podobný. Zvlášť, když tady čtu tolik stížností na nemoci a špatné vybarvovaní plodů. Co se týče odolných odrůd Crimson Crush a Coctail Crush, tak jsou bez známek plísně, přitom bez chemického ošetření. Rostou slaběji a zdá se, že i plodí méně, oproti například Goldkrone, nebo Rubince. Jinak jsou ale dostatečně chutná a určitě by si s nimi člověk vystačil. Pro příští rok počítám i nadále s pěstováním neodolných odrůd START (letos výborné), Orkádo, Gardenberry, Mandat, Bejbino, Goldkrone, Rubinka, snad ten Sweet Milion, a kolik dát prostoru odolným odrůdám, to zatím nevím.
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2883) - 208.138 (?), 31.8.2021 20:04
Petře, potvrzuji, že odolňáci nejsou žádní rekordmani ve výnosech. Kdysi v roce 2018 mi dal Mountain Magic přes 6 kilo. Teď to přesně nesleduju, ale odhadem bych řekl, že ty ostatní dávají tak nějak podobně. Vitálnější Crimson či Cocktail Crushe se možná vyšplhají i k 8, ale to je tak jejich strop. Ve srovnání s třeba Tornádem docela pokulhávají. Ale chuťově jsou výtečná a Mountain Magic má potenciál na 10. Ale taková se mi letos zatím (?) neurodila. Ten přebytek vláhy způsobuje, že jsou vodnatější a chuť není tak koncentrovaná. A cukru je taky míň.
Dobrá zpráva je, že podle předpovědi se má oteplit a přestat pršet. Doufejme, že se odborníci nemýlí.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|