Zapuštění a položení sazenic paprik
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 100.198 (?), 22.5.2017 6:59, zobrazeno: 12786x
Je možné zapusti do hloubky nebo položit šikmo sazenice paprik, tak jako u rajčat? Některé sazenice paprik se mě položily tak, že svírají s kelímke pravý úhel.
|
|
 |
|
 |
 |
|
pepa kot - Stříbrný Zahrádkář (385) - 99.250 (?), 22.5.2017 7:26
Proč se položily???
Já rajčata sadím šikmo a hluboko, papriky jen kolmo a o trošičku hlouběji než rostly v kelímku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
pkovarik - Diamantový Zahrádkář (1331) - 112.187 (?), 22.5.2017 7:49
Mně se taky některé položily, a pak se zase narovnaly, takže na stonku vytvořily pravý úhel (letos se mi to staol poprvé). Byl jsem dokonce toho svědkem - položily se za oknem, když na ně začalo svítit slunce a byly málo zalité. Když jsem je zalil, zase se narovnaly.
Ano, ve skleníku je vždy trochu zapustím. Tím se toho pravého úhlu zbavíte.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 173.17 (?), 22.5.2017 16:19
Zasadit je trochu hlouběji jde, jde také dát je zešikma, ale paprika není rajče. Mám takový pocit, že na zasazeném stonku se nevytvoří žádné kořeny jako na rajčeti. Pokud je to jinak, tak mne jistě někdo opraví.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 100.198 (?), 23.5.2017 8:48
Děkuji za odpovědi už jsem j zahrábl, bohužel trochu více. Pokládají se mě asi proto, že je pěstuji na velkém platu za oknem a při manipulaci kdy nemají dotatečnou pevnost se ohnou, položí a tak nějak vegetují dál. Něco podobného mě dnes čeká s lilky, také většina pravý úhel nebo serpentina. Také lilek ze stonků nepouští kořínky. Protože nemám možnost dávat ke každému tyčku zapustím. Pěkný den
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |