Záhony po zelenině ležící ladem

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 33.220 (?)
8.10.2024 14:33

Použil jsem inkarnát, který je dobrým zeleným hnojivem. Aby přezimoval, tak bylo nutné vyset hod do 20. srpna (doporučení od firmy, která pěstuje inkarnát na semeno). Výsev inkarnátu mně dal zabrat, sel jsem ho do řádků 15 cm od sebe. Bylo sucho a když zapršelo, tak vyklíčily i ty jenoleté plevele. Trochu jsem jich vytrhal a čekám, že zima si s nimi poradí. Pochopitelně jsem neměl uvolněné záhony hlavně po rajčatech a nechtěl jsem je likvidovat, protože úroda hlavně těch velkých byla letos výborná. Půdu pod folií jsem nijak nekultivoval, jen jsem motykou odstranil zelené a položil folie.

Vladimír

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 248.146 (?), 18.11.2024 18:37

Také Vás zdravím! Jak už plánujete okolo zahrady, tak je to dobré wink. Shozená kila přes Vánoce naberete, přes zimu se zregenerujete a zjara se do toho postupně pustíte... Ale nechtějte zvládnout všechno najednou - však ono si tělo řekne, kdy chce pauzu. Na zahradě člověk pookřeje už jen z té zeleně kolem.           Lída

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 33.220 (?), 8.10.2024 14:20

Udělal jsem to, na co jsem ještě stačil. Pokud jde o to plazení, tak se to týká hlavně svlačce, jinak ty jednoleté plevele se nijak moc neplazí. Svlačce mám sice dost, ale počítám s tím, že asi tak jen v desetině otvorů by mohlo něco vyrazit. Když pěstuji třeba rajčata v té černé tkané, tak problém s vyrůstáním plevelu není skoro žádný a jedná se většinou o jednoleté odrůdy. Tu bílou jsem přidal proto, že ji mám v šířce 3 m a když jsem ji položil na ty černé (jsou jen položeny bez nějakého uchycení), tak jsem neměl žádný problém s uchycením (stačilo pár ocelových kulatin). I když nevím, jestli ještě budu pěstovat tolik rajčat, beru si do nemocnice počítač a pokusím se udělat pořádek ve svých fotkách rajčat a doplnit je do kanadské TOMATObase. Letos jsem dělal hodně semen, ale nikde jsem si nezapsal, která jsou z chráněných květů a která ne. Jak to všechno dopadne, nedovolím si tipovat.

Vladimír

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2885) - 208.138 (?), 8.10.2024 20:25

Hlavně abys byl v pořádku. Pokud budeš, se zahradou si poradíš. A já pevně věřím, že budeš.cool

Milan

host - 36.10 (?), 7.10.2024 12:07

Já bych dala pouze jetel, půda bude moci lépe dýchat. Pod melouny dávám černou tkanou textilii aby měli tepleji a na podzim je sakra znát velký rozdíl ve struktuře zakryté a nezakryté půdy. Ale vidím že už máte hotovo, tak za rok budu zvědavá na srovnání.

Hodně zdraví. Lenka

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 33.220 (?), 8.10.2024 14:33

Použil jsem inkarnát, který je dobrým zeleným hnojivem. Aby přezimoval, tak bylo nutné vyset hod do 20. srpna (doporučení od firmy, která pěstuje inkarnát na semeno). Výsev inkarnátu mně dal zabrat, sel jsem ho do řádků 15 cm od sebe. Bylo sucho a když zapršelo, tak vyklíčily i ty jenoleté plevele. Trochu jsem jich vytrhal a čekám, že zima si s nimi poradí. Pochopitelně jsem neměl uvolněné záhony hlavně po rajčatech a nechtěl jsem je likvidovat, protože úroda hlavně těch velkých byla letos výborná. Půdu pod folií jsem nijak nekultivoval, jen jsem motykou odstranil zelené a položil folie.

Vladimír

Lysenko - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (184) - 1.251 (?), 6.10.2024 21:47
Ať jsi brzy fit, Vladimíre. Já bych to jen všechno osel jetelem. Dostal bys to zpátky prohnojené, s dobrou půdní strukturou, při volitelném posekání i s organikou k použití. Vašek

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 33.220 (?), 8.10.2024 14:37

S jiným jetelem než je ten růžový (inkarnát) zkušenosti nemám. Na strukturu půdy jsem nemyslel, třeba příští rok nebudu schopen a tak se to celé zatravní.

Vladimír

host - 248.134 (?), 8.10.2024 21:28

laugh určitě budete schopen... Neznám zahrádkáře, který by nevyrazil na zahradu, pokud to jen trošku jde... Člověku to nedá, aspoň něco malinko udělat. A ono i po troškách ta práce je znát. Hlavně neházet flintu do žita!           Lída

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (208) - 210.156 (?), 8.10.2024 21:44

Vladimire, at ti vse dobre dopadne a brzo jsi zpet jak tady, tak na zahrade.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz