Záhony po zelenině ležící ladem

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 61.42 (?) 
28.5.2024 11:04, zobrazeno: 1156x

Stojím před problémem co udělat se záhony v době, když nebudu moct docházet na zahradu a něco tam dělat. Je mně jasné, že pokud tyto záhony nebudou po dobu jednoho roku nějak udržované, tak se tam rozšíří jednoleté i trvalé plevele (pýr, svlačec, atd.), které udržuji v přijatelném množství tím, že vždy na záhonech něco pěstuji a jsem nucený s plevely bojovat zejména motykou. Je mně jasné, že pokud na těch záhonech nebude nic jen plevel, tak budou vypadat otřesně a potom, když tam budu chtět něco pěstovat, tak mně to dá zabrat. Asi nejlepší se mně jeví, po zrytí a uhrabání celého pozemku na podzim, položit na něj něco, co by zabránilo (omezilo) růstu plevelů. Mám tři možnosti čím bych mohl plochu po záhonech pokrýt.
1. Černá tkaná textilie
2. Bílá netkaná textilie 50 g/m2
3. Kartony
4. Kombinace
Moje představa je, že záhony by byly pokryté od října 2024 do března 2026. Za každou radu budu vděčný.
Vladimír

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 199.133 (?), 28.5.2024 11:28

Zakrývám během vegetačního období... na několik měsíců... černou netkanou textilií.

Tkaná textilie vydrží víc, tak by to mělo přes zimu fungovat. Nebo v čem by měl být problém?

host - 248.202 (?), 28.5.2024 12:31

U nás k tomu používali kartony, ale osobně bych na takhle dlouhou dobu dala černou textilii a nahoru karton.                                       Lída

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 33.246 (?), 5.10.2024 20:43

Za čtrnáct dní jdu do nemocnice.Dnes jsem ukončil všechny práce na zahradě, na část záhonů jsem vysel v srpnu  (do dvacátého) inkarnát (růžový jetel), který by měl přezimovat a na jaře by měl částečně zabránit zaplevelení. Na zbytek jsem položil pásy černé tkané textilie (ve kterých mám otvory pro pěstování zeleniny). Přes ni jsem dal ještě bílou netkanou 50 g/m2. Jsem zvědavý jak se to vše osvědčí.

Vladimír

Záhony
Záhony
inkarnát
inkarnát
Zakrytí textiliemi
Zakrytí textiliemi

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2885) - 208.138 (?), 5.10.2024 22:18

Držím palce, aby Ti to dobře dopadlo. Abys byl zas jako rybička.

Ale v těch otvorech pro zeleninu jsi tou bílou netkankou navrch vytvořil dobré podmínky i pro zimní růst plevele. Ten sice asi netkanku nedokáže moc nadzvednout, ale bude se plazit pod ní. Bylo by třeba je zakrýt. Můj názor.

Milan

host - 248.134 (?), 6.10.2024 19:23

Také přeji, ať jste brzy fit. Když člověk nemůže na zahradu, tak je nešťastný, říká si, co by tam bylo potřeba udělat. Také jsem tam letos 3 měsíce vůbec nemohla a teď se ji snažím dávat postupně do pořádku. Ještě nemohu na 100%, tak to jde pomalu -ale už to začíná být vidět. Tak přeji brzké uzdravení a pak hodně sil!  Lída 

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 33.220 (?), 8.10.2024 14:23

Díky, také doufám, že budu moct ještě něco na zahradě dělat.

Vladimír

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 33.36 (?), 18.11.2024 8:11

Už od minulého pondělí jsem doma. Nebyla to žádná výhra, protože jsem domů přišel, když syn i manželka měli nějakou tu střevní chřipku, kterou jsem pochopitelně dostal. Skoro celý týden jsem nejdel, neměl jsem chuť a stál jsem u umyvadla, kam to všechno snědené skončilo. Už je mně líp a spřádám plány, co bude v roce 2025 na mé zahraě. Zatím jsem schudl o 8 kg.

Vladimír

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (208) - 210.156 (?), 18.11.2024 15:27

To neni nic prijemneho, ale ber to z te lepsi stranky, zhubnuls, a to se vyplati. -Teda neznam te tak nevim jestli je to vlastne dobre.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2885) - 208.138 (?), 18.11.2024 16:33

Vladimíre, protože zmiňuješ jen tu střevní chřipku, usuzuju, že operace dopadla dobře. A taky to netrvalo zase až tak dlouho. Takže si myslím, že Ti můžu gratulovat. Střevní chřipka je hnus, ale přejde. Asi Tě čeká ještě delší rehabilitace, ale to jinak nejde. Manželka ale už je docela v pohodě.smiley (Což ale občas také není zrovna výhralaugh).

Milan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024