Dobrýden, jistě se vyplatí trochu invesovat do začátků... tzn. pořídit si malý pařeníček (s krytem) a ten naplnit výsevným substrátem. Dříve jsem zeminu i propařovala v troubě, teď už ne, je to zbytečné. Kupuji substrát na výsev a množení. Vysévám rajčata na Josefa, takže akorát po zmrtzlých je mohu dát do skleníku(jsme těsné podhůří a tak i po zmrzlých je dost zima). No a jak se i jinde tady zmiňují. : 1 cm zasít hluboko, pak po objevení prvních pravých lístků přepikýruji do kelímků od velkých jogurtů (400 ml) a to tak, že rostlinku "ponořím" až po děložní lístky. Jeden čas jsem dělala to, že jsem měla kelímek naplněný jen do 2/3 a pak jsem přisypávaa zeminu podle toho jak se rostlinka " vytahovala", ale není to nutné.Mám kelímky na parapetu a od okna chráním tenkým polystarénem, i když okna těsní, ale chlad je cítit. Jsme na jihovýchod a tak mají dost světla. Pozor ! netopím pod nimi radiátorem! takto mi to akorát vyjde na vysazení po zmrzlících do skleníku. letos nemohu sehnat START F1 mají jen START S F1 a to nechci.
A tak vyzkouším Pálavu Loni ILDI a IDYLL nebyly špatné, ale je to tak vysadit 1-2 rostlinky, je to jen pro ozdobu na talíři. Věrná jsem žlutým hruštičkovým Perun. Každý rok bohaté hrozny!!! No a rajče GALLANT z loňské nabídky (dárek) v ZAHRÁDKÁŘI taky nemělo chybu. Ještě mám 6 semínek. Tak zdar rajčatům. Líba