Výsev neúspěchy
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 13.3.2023 11:19
Majoránka neklíčí. Podle info na obalu by semeno být staré nemělo, ale pokus o druhý letošní výsev a opět nulové výsledky. Semena namočena před výsevem 24 h, klíčení v nejteplejším místě co můžu zajistit, klíčení na světle i lehce přihrnuté zeminou a ani ťuk, i když je dám do misky od Pařížáku na ovlhčený ubrousek a zaklapnu víčkem.
Vyseto vždy minimálně 50 kusů semínek.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 232.16 (?), 13.3.2023 17:56
Já bych sní nespěchal, přesto je dobré provést zkoušku klíčivosti. Daný počet semen vložím mezi dvěma navlhčenými ubrousky, do krabičky od nějakého salátu, denně vyvětrám, případně rozprašovačem přivlhčím. Pokud je klíčících semen méně než polovina, tak jde vše na kompost. Semena s vhodnou klíčivostí vysévám do propařeného sbstrátu vlastní výroby. Stačí k tomu líska od ovoce. Podle toho, jak brzy vyseji, mohu mít až tři ůrody velmi kvalitního koření. Po usušení pro kořenící účely použiji jen odrolený list.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 13.3.2023 18:40
Vzhledem k velkému počtu semen v balení by stačila klíčivost i 10% aby na cmundu po Kaplicku něco bylo...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 14.3.2023 8:14
Klíčení zkouším od ledna, při pozdějších výsevech v minulosti se mi nedařilo vypěstovat silné sazenice pro venkovní pěstování. Proto když tato dávka nevyklíčí, už další pokus nebude. U majoranky je to jako u celeru, čím dříve tím lépe. Cmund, bramboráků a točů z Krkonoš zase nedělám tolik a do klobásek dělaných také jen jednou za rok se majoranka koupí, stejně tak do gulášové, drštkové a nebo jiné.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 14.3.2023 9:55
Ale mám daleko silnější dojem, že váš příspěvek je zcela zbytečný, pokud nepočítám vaši radost z toho, že někoho "sjedete". Nezdá se vám?
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.103 (?), 14.3.2023 10:17
Ahoj Milane, máš pravdu, budu teď čekat, jak rychle startuje. W.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 189.109 (?), 14.3.2023 12:59
Vy máte pořád nějaké dojmy. Evidentně nejste schopen vůbec žádné sebereflexe, pokud příspěvek, který vám nepodkuřuje a nechválí vás (ale ukazuje na zamrzlou diskuzi a způsob, jak ji odblokovat), označíte jako "sjetí". 
Člověče, vzpamatujte se, stává se z vás obyčejný narcis.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|