vlastní semena
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 196.113 (?), 17.3.2009 22:45, zobrazeno: 11787x
prosím, dají se vypěstovat sazenice rajčat a paprik z vlastních sebraných semen, dřív to maminka tak dělala, nechávala vždy první pěkné plody na "semeno"
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 109.6 (?), 19.3.2009 7:19
pryč s hybridama!!! vlastní semena, nejlépe zděděná po babičce, tomu říkám jmění. Hybridy, to je zlo... (nic dobrého, možná to pěkně vypadá, ale pro tělo je to mutant a kdo jí mutanty, stává se mutantem... samozřejmě to trvá dlouho... ale)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 42.211 (?), 19.3.2009 10:15
Původní odrůdy, které tu byly od počátku, nikým nešlechtěné, byly a jsou pro člověka tím největším "lékem". Pak si člověk řekl, že by to mohl "udělat lépe" než ON a tyto hybridy tuto "léčivou" schopnost ztratily!! Prý na celé Zemi je jen 9 původních stromů jabloní. Kéž bych sehnal semínko z takového stromu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 76.122 (?), 19.3.2009 13:56
Nesmysl, v místě jejich původu (střední Asie) pořád rostou.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 196.113 (?), 20.3.2009 16:51
Heleno, a z kterých druhů tyčkových rajčat to můžu zkusit.?díky
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 196.113 (?), 21.3.2009 20:50
Heleno dík, to taky zkusím, já takhle seju semena z kupovaných paprik, před lety jsem si koupila silnostěnné oranžové, byly moc dobré, ale rok od roku byly horší a ted už je nemám, prootže se už dají koupit taková semena. Asi před deseti lety jsem na dovolené dostala od nějakého zaníceného zahrádkáře rajče, říkal že prý je z Kuby, že ho seje už strašně dlouho, je takové podlouhlé pěkně masité a je odolné proti plísni.Když se stane a rajčata i přes postřik chytnou plísen, tak tohle to většinou přežije. Jeho vzrůst je vysoký.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|