v jakém stadiu máte melouny?

host - 52.207 (?)
29.7.2008 11:29

Jééé to je paráda:))) takové fotečky už chci taky-tento rok poprvé jsem je nasadila-ten déšt jim dal opravdu zabrat-opravdu bych řekla sic jsem začátečník, že pokud Vám nějaké odešly, tak se utopili-hodně vody jim opravdu nesedí.Mám ale jiný dotaz na balkoně mám tak půl metrové šlahouny-melounu žlutého-myslíte, že kdybych ho dala ještě ven, tak ještě naroste-je přece ohodně menší? nebo už to nemá smysl-a také ještě dotaz-mají velké kořeny?pokud je nechám na balkoně jak hluboká stačí nádoba se zeminou?děkuji

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 136.16 (?), 28.7.2008 10:26

Jak vysazujete cukrové melouny?Letos jsem je chtěl poprvé zkusit, koupil jsem semínka, vysadil jsem je spolu s okurkama, okurky vzešly, melouny nikoliv.Díky za radu.Pepík

host - 76.122 (?), 28.7.2008 12:28

To by měly stihnout.

vasek - (2) - 151.133 (?), 28.7.2008 15:37

Zkusil jsem loni jednu sazenici ve skleníku, sklidil jsem 5 melounů, poslední v polovině října.

Tak jsem letos dal melouny do celého skleníku a pokusně něco i ven na malý záhonek. Ve skleníku kvetly už na začátku června, ale nebyly opylené. Teprve na začátku července se ve skleníku objevilo pár čmeláků a najednou bylo obaleno spoustou malých melounků, některé ale při velikosti tenisového míčku uvadly. Teď je tam asi 20 melounů cca sedmikilových, ale jsou napadené sviluškami, tak jsem to musel chemicky ošetřit.

Venku na tom malém kousku začaly melouny kvést o měsíc později, zato byly hned opylené, tak je tam asi 10 cca tříkilových melounů, snad po tom přechodném ochlazení dorostou. Jedna rostlina před týdnem náhle uschla.

Zahrada je na rovině v nadmořské výšce 220 m, kvalitní černozem, hnojím velmi vydatně králičím hnojem.

Příští rok už skleník vynechám, efekt neodpovídá vynaloženému úsilí, zato rozšířím plochu venku, a to výrazně.

Ve skleníku
Ve skleníku
Venku
Venku

meloun - (4) - 0.86 (?), 28.7.2008 22:05

myslíte že už by některý meloun mohl být zralý??Nebo už máte někdo nějaký zralý??já už mám jeden vyhlídlý, který se již 14 dní nezvětšuje, je sice malý cca 3kg, ale jak říkam už neroste.Myslim, že jsem si tady všichni dokázaly že v Čr se melouny dají běžně pěstovat ve venkovních podmínká.Dokonce mam na zahradě i plodící fíkovník, který je volně vzasen venku a bez problmů snáší zimy a krásně plodí.Milan jižní Plzeňsko.

host - 52.207 (?), 29.7.2008 11:29

Jééé to je paráda:))) takové fotečky už chci taky-tento rok poprvé jsem je nasadila-ten déšt jim dal opravdu zabrat-opravdu bych řekla sic jsem začátečník, že pokud Vám nějaké odešly, tak se utopili-hodně vody jim opravdu nesedí.Mám ale jiný dotaz na balkoně mám tak půl metrové šlahouny-melounu žlutého-myslíte, že kdybych ho dala ještě ven, tak ještě naroste-je přece ohodně menší? nebo už to nemá smysl-a také ještě dotaz-mají velké kořeny?pokud je nechám na balkoně jak hluboká stačí nádoba se zeminou?děkuji

host - 52.207 (?), 29.7.2008 11:32

Pane Milane, odkud máte fíkovník-už ho dlouho sháním a nikde nic a už Vám plodí!!! paráda-úplně mi děláte chutě čerstve utženým fíčkem:)))naposledy v Chorvatsku ze stromu-jéjeee..

host - 49.150 (?), 29.7.2008 12:38

mam 2 stromky cca 2m ficus carrica, oba dobře plodí a jsou celoročně venku.Jeden jsem si dovezl z Itálie a druhý jsem koupil v krakonošově zahradnictví.Poroste vám, ale asi jen v místech kde se pěstuje vinná réva, nebo třeba melouny, prostě v teplejších oblastech.V chladnějších oblastech vám plody nedozrají.

Ivettt111 - (16) - 52.207 (?), 1.8.2008 13:42

Tak tohle jsou moje melounky:)) myslela jsem, že budou pruhované-od začátku to tak vypadalo-letos tedy poprvé, ale nevííím asi nepoznám kdy se sklízí:)))

:))
:))
a druhý
a druhý

Ivettt111 - (16) - 52.207 (?), 1.8.2008 13:47

Je jich více, ale nevím kolik jich dojde-a co vy -nějakou fotku i vy začátečníci prosíííííím:)))papa

host - 91.248 (?), 2.8.2008 11:34

Melouny mám ve skleníku a můžu říct, že krásně rostou. Jestli někdo říká nezaštipovat, tak já jsem je zaštípnul a je to opravdu znát na velikosti plodu. Mám dvě sazeničky a na nich už 2ks krásné melouny, které mají v průměru 40 cm, a ty ostatní jsou sice menší, ale určitě dorostou. Hodně úspěchů.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz