v jakém stadiu máte melouny?
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.122 (?) 7.9.2008 2:13
1. Protože tabulky uvádí jako optimální 250-500mm srážek (a to je i pro mnohem teplejší místa) a proto, že když jsem je zalíval tak mi nedorostly a když ne tak dorostly.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sfigi - (18) - 208.25 (?), 27.9.2008 14:07
Ahoj. Melouny nepěstuji, ale chci to zkusit příští rok. Kdysi jsem to zkusil v truhlíku za oknem a výsledkem byl melounek o průměru asi 10 cm :D. Kamarád zkoušel vypěstovat melouny z kupovaných semen, ale velikost melounů nebyla větší než grepy. Letos poprve z zkusil koupit roubovanou sazenici a výsledkem je asi 7 melounů od 3 do 10kg - pěstované volně venku, na chráněném místě. Občas je vydatně zaleje. Pokud jsou dobré podmínky, plody prý doslova rostou před očima. Ještě měly další malé plody ale ty už zřejmě nedozrají. Sazenice stojí cca 60,-Kč/ks a prý je to jediné řešení, jak se dočkat pořádných melounů. Neví někdo, jak se vlastně ty melouny roubují? Prý i velkopěstitelé používají roubované sazenice. Prý se nějak roubují i okurky, snad nějakým naříznutím žiletkou, ale podrobnosti opravdu neznám.
|
|
|
|
|
|
|
host - 53.209 (?), 27.5.2009 14:04
Nějak zde z fora zmizeli pěstitelé melounů... tak jak jste na tom?? Máte někdo zkušenosti s pěstováním ve foliáku?? Já mám 4 rostliny ve dvou samozavlažovacích truhlících, už jsou ca 50 cm dlouhé a začínají kvést. Myslel jsem, že je dám ven, ale ted mám obavy, že by ten náraz mohl být dost prudký a raději bych je nechal s paprikama ve foliáku...
|
|
|
|
|
|
|
host - 55.26 (?), 27.5.2009 19:37
Tak melouny mám momentálně ve stádiu odumírání. Bylo chladno.Příští týden koupím sazenice a udělám druhý pokus.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.174 (?), 28.5.2009 10:01
Jsem úplný neznalec pěstování meloůnů, koupila jsem semínka kvůli dětem. Postupovala jsem podle návodu a dopadlo to tak, že jsem je po zmrzlých dala do záhonu a z 8 sazenic mám 4. Ty sice ještě žijí, ale jsou ve stejné velikosti, vůbec nerostou. Jak jsem si tady pročítala příspěvky, tak je asi na melouny zima. Zajímalo by mě jestli z těch chudinek něco bude nebo je konec. Také jsem se dočetla, že se dají koupit sazenice. Jsem z malého města, tady jsem nic takového neviděla. Myslíte, že bych je někde ještě sehnala, nebo už je pozdě.Díky Zdenca
|
|
|
|
|
|
|
|
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 53.50 (?), 28.5.2009 11:32
Jsem rovněž "neznalec", loni jsem to zkoušela prvně. Sama jsem sazenice zakoupila část v květinářství v Praze a část v zahradnictví nedaleko Roudnice n.L. V květinářství je dosud prodávali. Mám jich cca 10, tak to můžu nosit sem a tam. Kdyby jich bylo víc, už by to bylo "přes čáru". Nic si z toho nedělejte, uvidíte, jak pochodíte letos a příště budete moudřejší. Možná by stálo za úvahu alespoň na noc zakrytí lahví nebo PET lahví, vytvoření "ohrádky" z igelitové fólie, prostě jim trochu toho tepla víc vytvořit, rozjedou se. Já jsem loni měla z toho prťavého melounu smíšené pocity: radost, že jsem viděla, že je lze skutečně pěstovat v našich podmínkách a vztek, že jsem nevysela dřív, nesehnala si víc informací, apod..To tak bývá. Přečtěte si zde na foru staré příspěvky-na jejich základu jsem se k pěstování nechala loni "vyhecovat" já. Držím palce, M.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.60 (?), 29.5.2009 11:43
|
|