Slunce a rajčata
|
|
|
|
|
 |
 |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5589) - 133.163 (?), 28.8.2012 14:55
Já také sklízím o 106, hlavně na sušení a protlak, na jídlo to už skoro nikdo nechce, soudky na keřích přezrávají, nevíme co sníst dříve - rajčata, melouny, papriky, lilek, okurky, broskve, ostružiny, réva, burčák. Nastane podzim, zima a budeme chodit s mlsnou hubou a hledat něco ke snědku. Sušička jede skoro nonstop, přidávám snímky kolik rajčat je potřeba na necelý litřík sušených.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3365) - 5.149 (?), 28.8.2012 15:03
Pěkně usušené. To všechno nakládáte do olivového oleje nebo skladujete jako sušené?
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3365) - 5.149 (?), 28.8.2012 15:27
Já jsem loni používal slunečnicový olej a nechutnalo mně to tak jako s olivovým. Ale cena olivového oleje je někde jinde.Ta paprika ve slunečnicovém oleji se mně moc líbí, pochopitelně je to asi lžička sladké papriky. Asi to vyzkouším i s trochou chilli.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3365) - 5.149 (?), 28.8.2012 13:59
Taky jsem nebyl letos spokojený právě se Stupickým. Prakticky od té doby co mně dozrála jiná rajčata, tak jsem ho nejedl a přidával jsem ho jen k ostatním při dělání šťávy a protlaku. Dnes když jsem odcházel ze zahrady, tak jsem si vzpoměl na tento Váš příspěvek a vrátil jsem se abych ochutnal Stupické. Tentokrát nemělo chybu (nevím čím to je, možná tím sluncem, u nás zase pořád svítí)
Mr Big
|
|
 |
|
 |
 |
|
jarda7 - Zlatý Zahrádkář (641) - 11.236 (?), 28.8.2012 17:42
Nestačím se divit - Stupické u Prahy mi letos jde nejlépe za posledních 5 let. Loni jsem měl žluté límce, před tím plíseň...
Idyll červený a žlutý jak bysmet.
Letos vydatně hnojím NPK, přiměřeně zalévám denně, zálístky už neřeším, růst se zpomalil a jen rodí a rodí a... J.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|