Sklizeň rajčat 2013
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?) 8.8.2013 20:11
Letos jsem pěstoval těchto deset odrůd cherry rajčat:
Pollicino (17 g), Black Cherry (18 g), Ildi (6 g), Sladkaja děvočka (7 g), Philova (10 g), Tomatoberry (16 g), Datterino (10 g), Finik Oranževyj (10 g), Sweetie (10 g), Philovita (10 g). Rozhodl jsem se, že z důvodu úrodnosti, růstu rostliny, chuti, konzistence a velikosti plodů budu v příštím roce pěstovat tato: Philovu nebo Philovitu (podle mne jsou úplně stejné), Tomatoberry, Finik Oranževyj (až překvapivě mně chutnal), Black Cherry (při dalším ochutnávání se mi jeho chuť zdála zajímavá) a možná i Pollicino o kterém jsem si myslel, že ho už napříště pěstovat nebudu. Jinak největší zklamání Datterino, o kterém si myslím, že ta semena co jsem v Neoseedu nakoupil vůbec nebyla F1 (špatné klíčení, špatný růst a k tomu nic moc plody). Jen reklama byla na úrovni- i zde. Mimo Black Cherry jsou všechny tyto odrůdy F1 a tak jsem odsouzen k zimnímu klonování- mám o zábavu v zimě postaráno. Přikládám několik obrázků.
| | Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ivap - Zlatý Zahrádkář (754) - 243.114 (?), 8.8.2013 15:44
Cherokee, ta fotka je z webu, vlastní rajčata byla snězena bez focení a na další se čeká. Dala jsem ji sem pro ilustraci, jakou mají barvu, když jsou zralá. Chuťově jsou docela dobrá, sladká, málo semínek, tenká slupka. Venku jsou rostliny docela malé, cca 80 cm, ve skleníku asi tak 180 cm.
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?), 8.8.2013 19:46
Také pěstuji Cherokee Purple, ale zatím jsem je neochutnal. Mám je k dozrání doma a přemýšlím kdy je začnu ochutnávat. Přece jen určit optimální konzumní zralost bude pro mne oříšek.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 11.8.2013 7:24
Cherry odrůdy bych rozdělil takto:
1. výborné a úrodné - Tomatoberry, Rosada, Orange a Golden Santa, Nasťa Slastjona, Sladkaja Děvočka, Mini San Marzano, Superb
2. dobré a úrodné - Finik žlutý, červený a oranžový, Datterino, "Mini Kumato" (spíše jeden z jeho rodičů ale má se k světu), Torrito, Golden Gem, Cherry Roma, Tango
3. zde jsem neumístil žádnou odrůdu.
Zvláštní kategorie -
Ildi - skvělá a nejvíce plodící odrůda která však u mne není primárně určena k přímé konzumaci, je určena hlavně na pečení, každoroční držák.
Sun Gold - odrůda výborné ostré rajčatové chuti by zasloužila 1, bohužel tenká a pevná stěna, vodnatá dužina ji předurčuje k praskání při sklizni, rychle přezrává a musí se sklízet brzy.
Indigo Rose - imitace rajčete určená jen na okrasu
Pro příští sezonu vyřazuji Indigo Rose, Datterino (Mini San Marzano ho skvěle nahradí), ještě zvažuji o Sun Gold, možná ho vyzkouším na záhoně.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
duduke - (3) - 197.36 (?), 8.8.2013 22:56
Prosím, aké odrody sú na obrázkoch? Dušan
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?), 8.8.2013 20:11
Letos jsem pěstoval těchto deset odrůd cherry rajčat:
Pollicino (17 g), Black Cherry (18 g), Ildi (6 g), Sladkaja děvočka (7 g), Philova (10 g), Tomatoberry (16 g), Datterino (10 g), Finik Oranževyj (10 g), Sweetie (10 g), Philovita (10 g). Rozhodl jsem se, že z důvodu úrodnosti, růstu rostliny, chuti, konzistence a velikosti plodů budu v příštím roce pěstovat tato: Philovu nebo Philovitu (podle mne jsou úplně stejné), Tomatoberry, Finik Oranževyj (až překvapivě mně chutnal), Black Cherry (při dalším ochutnávání se mi jeho chuť zdála zajímavá) a možná i Pollicino o kterém jsem si myslel, že ho už napříště pěstovat nebudu. Jinak největší zklamání Datterino, o kterém si myslím, že ta semena co jsem v Neoseedu nakoupil vůbec nebyla F1 (špatné klíčení, špatný růst a k tomu nic moc plody). Jen reklama byla na úrovni- i zde. Mimo Black Cherry jsou všechny tyto odrůdy F1 a tak jsem odsouzen k zimnímu klonování- mám o zábavu v zimě postaráno. Přikládám několik obrázků.
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.3 (?), 8.8.2013 20:15
tak ackoliv mam jiz ty nejlepsi cherry odzkousene, to Tomatoberry asz prubnu, sama chvala :)
jinak jeste zkuste Nastju S., sice taky F1, ale je super ve vsech parametrech
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|