Sklizeň rajčat 2013
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?) 7.8.2013 6:23
Ochutnal jsem včera jeden plod, ale je to navíc rajče bez chuti, takové nijaké vodnaté, po dozrání nechutně v pevné slupce změkne, zralé plody jsem samozřejmě obral a rozdám je. Tento můj postup se může zdát "krutý", zvláště někomu kdo přišel díky počasí o úrodu, ale vzhledem tomu že násada ostatních rajčat je obrovská, považuji za zbytečné o nevhodnou odrůdu nadále pečovat. Tahle mne vysloveně zklamala, naopak jsou ale i jiné, které mne mile překvapily, Fytoustojčivyj vypadá zatím skvěle. Další kandidát na likvidaci bude strakatá odrůda která měla být dle přebalu Sosulka Krasnaja. Mám čtyři rostliny a nejspíše se do balení zatoulalo semínko z jiné odrůdy.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 6.8.2013 17:52
Dnes to odnese odrůda Knopka. Dle popisu to má být ranná, velmi dekorativní odrůda, ideální pro pěstování v květináčích. Determinantního růstu, 50-60 cm vysoká, plody tvaru švestky jasně červené barvy, velmi sladká a aromatická, perfektní chuť. Hmotnost 30-35 g je ideální pro domácí kuchyni, zdobení salátů, pro děti a do dietní stravy. Na záhoně mi vyrostly větší keříčky které ovšem nemají tvar švestky ale klasický kulatý cherry. Abych pravdu řekl tak jsem plod této odrůdy ještě neochutnal, sušit se to taky nehodí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 7.8.2013 6:23
Ochutnal jsem včera jeden plod, ale je to navíc rajče bez chuti, takové nijaké vodnaté, po dozrání nechutně v pevné slupce změkne, zralé plody jsem samozřejmě obral a rozdám je. Tento můj postup se může zdát "krutý", zvláště někomu kdo přišel díky počasí o úrodu, ale vzhledem tomu že násada ostatních rajčat je obrovská, považuji za zbytečné o nevhodnou odrůdu nadále pečovat. Tahle mne vysloveně zklamala, naopak jsou ale i jiné, které mne mile překvapily, Fytoustojčivyj vypadá zatím skvěle. Další kandidát na likvidaci bude strakatá odrůda která měla být dle přebalu Sosulka Krasnaja. Mám čtyři rostliny a nejspíše se do balení zatoulalo semínko z jiné odrůdy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|