Sklizeň rajčat 2012
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 103.232 (?) 15.7.2012 16:28
já když udělám moc zeleniny najednou, tak mi zbytek rodiny nadává, že mají celé odpoledne nafouklá břicha
a souhlasím, z cukety dělám jen salsy, na grilu na plátky už jedině lilek, nikdo takhle cuketu už nechce
už jsem ten recept jednou zmiňoval, takhle já zpracovávám 90% rajčat.
navíc tam dávám trochu tymiánu a rajčata dopředu oloupu, vyndám "bubáky" plus rajčata trochu rozmačkám rukou a "vodu" částečně sliju; nakonec to nepasíruji ale rozmixuji tyčákem (proto je loupu, vadilo by to tam)
btw loni taky bylo takhle usmrkaný léto, co si pamatuji...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 15.7.2012 16:13
Odrůdy typu San Marzano už mi červenají, sklízel jsem Caspar F1 ale ani jeden plod neměl semena (pěstován v květináči) pro zachování "rodu". Rajčata začínají zrát ale chybí jim slunce, naopak některé odrůdy začínají praskat bo furt chčije.
Rajčata máme rádi, velké množství se upeče k televizi nebo usuší do oleje pro pozdější spotřebu. Když je jich opravdu hodně tak se udělá kečup nebo protlak. Zrovna dnes byl zapékaný lilek se sekanou, paprikami, rajčaty, malými cuketkami s okurkovým salátem (krom masa vše z vlastní zahrádky). Porovnával jsem přitom zapečenou cuketu s lilkem ale cuketa prohrála na celé čáře, je to oproti liku "jalová sušina".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 103.232 (?), 15.7.2012 16:28
já když udělám moc zeleniny najednou, tak mi zbytek rodiny nadává, že mají celé odpoledne nafouklá břicha
a souhlasím, z cukety dělám jen salsy, na grilu na plátky už jedině lilek, nikdo takhle cuketu už nechce
už jsem ten recept jednou zmiňoval, takhle já zpracovávám 90% rajčat.
navíc tam dávám trochu tymiánu a rajčata dopředu oloupu, vyndám "bubáky" plus rajčata trochu rozmačkám rukou a "vodu" částečně sliju; nakonec to nepasíruji ale rozmixuji tyčákem (proto je loupu, vadilo by to tam)
btw loni taky bylo takhle usmrkaný léto, co si pamatuji...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 103.232 (?), 15.7.2012 18:33
hm, 8-10 hodin na 100 stupňů... horkovzdušná... to abych měl na střeše panely na elektřinu
a ještě k tomu otevřená? to mi přijde jako nedotažený recept Mirku... stejně jako že se tam nechá ten vnitřek se semínky, to zbytečně výrazně oddaluje dobu pečení, to tam dle mne nemá co dělat
střed je tuhý a semínka v mezizubních prostorách taky žádný šlágr je žádoucí odstranit zbytečnou "vlhkost" ještě před pečením
proto se používají nejlépe rajčata s co největším podílem dužiny jako San Marzano nebo Beef Steak např.
já je dělám podle níže uvedeného odkazu, 2-3 hodiny na 100°
prošel jsem teď několik receptů na sušená rajčata od mistrů kuchyně a v podstatě v tom hlavním jsou zajedno
Oven-Dried Tomatoes
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|