Po delší době se mi podařilo kontaktovat prodejce semen v Rusku, který je schopen poslat zásilku i do ČR. Jeden balíček z Novosibirska je na cestě k Moskvě, kde jej vyzvedne můj známý a společně s dalšími semínky (jím zakoupenými) doveze koncem měsíce k nám. Vybíral jsem hlavně velmi rané a rané odrůdy, vzhledově a barevně zajímavé a hlavně ruské a sibiřské odrůdy (melouny, rajčata, lilek, paprika, jahody, okurky). Doufám že vše dobře dopadne neboť sezona se blíží. Bohužel velcí producenti asi "nemají zájem" zasílat, nebo je na ně ještě brzy. Objednával jsem ještě u dalších tří velkých firem (dobírka na adresu v Rusku) ale zatím nic. Za zásilku v ceně více než 400 rublů (ceny semen jsou velmi příznivé) jsem zaplatil, včetně poštovného na ruskou adresu, 19 USD. Úhradu jsem provedl přes Western Union - poplatek do Ruska = 6 USD. Peníze si dotyčný může vyzvednout okamžitě na opačném konci "spojení". Stačí mu nacionály a vygenerovaný kód transakce. Je to levnější a hlavně rychlejší jak bankovním převodem